• Головна
  • Теми
  • Архиєпископ Мечислав Мокшицький зустрівся з Папою Бенедиктом XVI...

Архиєпископ Мечислав Мокшицький зустрівся з Папою Бенедиктом XVI

28.02.2013, 15:53
Архиєпископ Мечислав Мокшицький зустрівся з Папою Бенедиктом XVI - фото 1
Глава римо-католиків України Архиєпископ Мечислав Мокшицький 27 лютого взяв участь в останній загальній аудієнції Папи Бенедикта XVI. Згодом він мав нагоду особисто поспілкуватися з понтифіком.

RCC.jpgГлава римо-католиків України Архиєпископ Мечислав Мокшицький 27 лютого взяв участь в останній загальній аудієнції Папи Бенедикта XVI. Згодом він мав нагоду особисто поспілкуватися з понтифіком.

Своїми враженнями від зустрічі Архиєпископ поділився з «Радіо Ватикан», повідомляє СREDO.

«Я дуже тішуся, що сьогодні зміг взяти участь в загальній аудієнції з Папою Римським Бенедиктом XVI. Після цієї аудієнції я мав особисту зустріч з ним у Климентинській залі і я йому подякував від імені Римо-Католицької Церкви в Україні за всю турботу і за все добро, яке наша Церква в Україні отримала від нього», — сказав він.

Владика Мечислав зауважив, що Папа був дуже радісний під час зустрічі, подякував за молитви.

«Ми дуже вдячні Святішому Отцю за його понтифікат. Він звертав нам увагу на Євангелію, на проголошення Слова Божого. Це дуже важливо в житті кожної людини, у житті кожного християнина. Він також навчив нас переживати Святу Літургію, щоби в тиші вслухуватися у Слово Боже, бо це воно формує нашу духовність і нашу моральність», — зазначив Глава римо-католиків України.

Архиєпископ Мокшицький також розповів про те як вірні в Україні прийняли новину про зречення Папи Бенедикта XVI.

«Як для мене, так і для всі вірних в Україні це була несподіванка. І ми всі були трохи сумні з цього приводу. Але Папа сказав, що він любив Церкву і служив їй з усіх сил, але тепер йому їх забракло, і він хотів, щоби цей «човен» йшов своїм ритмом, тому він хоче передати престол своєму наступнику».