• Головна
  • Новини
  • Римо-католики України 3 березня у всіх парафіях помоляться за обрання нового Папи...

Римо-католики України 3 березня у всіх парафіях помоляться за обрання нового Папи

13.02.2013, 16:18
Римо-католики України 3 березня у всіх парафіях помоляться за обрання нового Папи - фото 1
Лист конференції єпископів Римо-Католицької Церкви в Україні у справі відставки Папи Бенедикта XVI з посту Глави РКЦ опублікований 12 лютого за підписом Архиєпископа Митрополита Львівського, Голови Конференції Римо-Католицьких єпископів України Мечислава Мокшицького.

Mokshetsky.jpgЛист конференції єпископів Римо-Католицької Церкви в Україні у справі відставки Папи Бенедикта XVI з поста Глави РКЦ опублікований 12 лютого за підписом Архиєпископа Митрополита Львівського, Голови Конференції Римо-Католицьких єпископів України Мечислава Мокшицького.

У ньому єпископи закликали вірних подякувати Богу за час понтифікату Папи Бенедикта XVI.

Так, у кожній парафіальній спільноті РКЦ в Україні 24 лютого 2013 року відбудуться подячні Меси за дар служіння Бенедикта XVI. Як наголошується у зверненні, до  20:00 год. 28 лютого Папа Бенедикт XVI буде виконувати папське служіння, як Єпископ Рима і видимий Голова Церкви, тому до цього часу будуть згадувати Його ім’я в каноні Святої Меси. Натомість, після закінчення понтифікату, тобто після 28 лютого і аж до обрання нового Папи, будуть звучати лише слова: «з нашим папою…», а згадуватимуть лише ім’я дієцезіального єпископа.

Як наголошують єпископи РКЦ в Україні, обиратимуть папу на Конклаві кардинали-виборці, яким ще немає 80-ти років, однак відповідальність лежить не тільки на їх плечах, але стосується цілої спільноти Церкви.

Владики закликали римо-католиків молитися до Святого Духа у намірах доброго вибору папи і за усіх членів Конклаву:  «З почуттям відповідальності за добро Церкви, просимо про відправлення Святих Мес 3-го березня 2013 року у кожній парафії в інтенціях обрання нового папи і за членів Конклаву».