• Головна
  • Новини
  • Папа Бенедикт ХVI ніколи не ухилявся від служіння, - Митрополит Мечислав Мокшицький...

Папа Бенедикт ХVI ніколи не ухилявся від служіння, - Митрополит Мечислав Мокшицький

12.02.2013, 15:48
Папа Бенедикт ХVI ніколи не ухилявся від служіння, - Митрополит Мечислав Мокшицький - фото 1
Митрополит Львівський архиєпископ РКЦ Мечислав Мокшицький, колишній особистий секретар Папи Бенедикта XVI, висловив свою точку зору з приводу відставки Святішого Отця.

b_mokrzycki_podpis.jpgМитрополит Львівський архиєпископ РКЦ Мечислав Мокшицький, колишній особистий секретар Папи Бенедикта XVI, висловив свою точку зору з приводу відставки Святішого Отця. Глава римо-католиків України, зокрема, зазначив, що Папа ніколи не ухилявся від служіння і вважав, що гідне виконання покладеного на нього обов’язку вимагає відповідних сил.

«Відповідальність, яку я бачив у кардинала Ратцінґера, будучи другим секретарем Святішого Отця Івана Павла ІІ, а потім у Папи Бенедикта ХVI, також виконуючи обов’язки другого секретаря Його Святості, спричинялася до того, що він усі свої сили присвячував служінню Церкви», - цитує Митрополита офіційний сайт Львівської архидієцезії РКЦ.

Владика Мечислав наголосив, що Папа розумів, що очікування відносно Наступника Святого Петра є дуже великі і  ніколи не ухилявся від служіння.

«Залишається надія, що Папа Бенедикт ХVI і надалі служитиме Церкві своєю мудрістю і досвідом», - висловив сподівання Митрополит Мечислав Мокшицький.