• Головна
  • Новини
  • ХХХХ Конференція римо-католицьких єпископів України затвердила кадрові ротації та підтримала розвиток католицького телебачення...

ХХХХ Конференція римо-католицьких єпископів України затвердила кадрові ротації та підтримала розвиток католицького телебачення

19.11.2012, 10:49
У Львівській вищій духовній семінарії в Брюховичах 16 листопада відбулася ХХХХ Конференція римо-католицьких єпископів України.

У Львівській вищій духовній семінарії в Брюховичах 16 листопада відбулася ХХХХ Конференція римо-католицьких єпископів України. На ній було підбито підсумки святкування ювілею 600-річчя Львівської архидієцезії й митрополії та проведення Першого всеукраїнського Євхаристійного Конгресу.

За повідомленням Католицького медіа-центру, єпископам представили нове видання богослужбової книги – Месалу. До Різдва заплановано видрукувати кілька десятків примірників оновленого Месалу й поширити їх по парафіях.

Предметом обговорень на Конференції єпископів були також і кадрові питання. Так, Главою Комісії з питань відносин між державою і Церквою та представником у Раді Церков і релігійних спільнот було призначено архиєпископа Петра Мальчука; Літургійну комісію очолить єпископ Станіслав Широкорадюк, а Комісія з питань ЗМІ залишилися з попереднім главою - єпископом Віталієм Скомаровським.

Крім того, було прийнято проект на підтримку католицького телебачення EWTN, у якому, зокрема, говориться: “Як відомо, в Україні майже рік тому постало «Католицьке Телебачення Віковічного Слова» (EWTN), яке має на меті «показувати всім вірним силу і красу віри» (пор. Porta Fidei, 3). Вірне вказівкам ІІ Ватиканського Собору, «Телебачення Віковічного Слова» (EWTN), має на меті поширювати віру в Бога й Ісуса Христа та турбуватися про моральне вдосконалення людини (пор. Енцикліка про телебачення Miranda Prorsus, 46-47)”.