Брати-капуцини засновують ще один монастир в Україні

10.09.2012, 13:47
Брати-капуцини засновують ще один монастир в Україні - фото 1
Храм і новий монастир братів-капуцинів має постати у центрі Ужгорода, посеред багатоповерхівок.

Цього разу в Ужгороді. Це буде вже сьоме українське місто, де працюють монахи з цього ордену, інформує Католицький часопис Credo. Займатися євангелізаційною діяльністю в Ужгороді капуцинів запросив тамтешній єпарх Греко-Католицької Церкви Мілан (Шашік). 

Юстин_Русин_1.jpg

Храм і новий монастир братів-капуцинів має постати у центрі Ужгорода, посеред багатоповерхівок. Від міської влади капуцини отримали котельню, яка вже багато років не використовується. Це приміщення вони мають переобладнати під церкву та монастир. Наразі це місце є руїною і смітником. Проте отримати дозволи на переобладнання старого приміщення легше ніж на будівництво нового.

Юстин_Русин_3.jpg

Наразі капуцини мешкають у греко-католицькій семінарії, де також викладатимуть і служитимуть вісімдесятьом семінаристам. Брат Юстин Русін, колишній багаторічний настоятель монастиря у Вінниці, буде духівником семінарії, а брат Роман Поп, який сам походить з Закарпатської греко-католицької єпархії, викладатиме біоетику і моральне богослов’я. Також до Ужгороду приїхав брат Адам з Польщі.

Юстин_Русин_2.jpg

Окрім Ужгорода брати-капуцини служать у Києві, Вінниці, Дніпропетровську, Дніпродзержинську, Старокостянтинові та Красилові.