• Головна
  • Новини
  • Папа Бенедикт XVI побажав гідно відзначити 600-річницю перенесення до Львова Митрополичого осідку РКЦ в Україні...

Папа Бенедикт XVI побажав гідно відзначити 600-річницю перенесення до Львова Митрополичого осідку РКЦ в Україні

03.09.2012, 09:54
Папа Бенедикт XVI побажав гідно відзначити 600-річницю перенесення до Львова Митрополичого осідку РКЦ в Україні - фото 1

У Ватикані 1 вересня оприлюднено Папський лист, що стосується призначення кардинала Юзефа Томка спеціальним надзвичайним посланцем Папи для участі в урочистостях з нагоди 600-річниці перенесення з Галича до Львова Митрополичого осідку РКЦ в Україні. У листі також оголошено склад делегації, що супроводжуватиме кардинала Томка.

Папа.JPGУ Ватикані 1 вересня  оприлюднено Папський лист, що стосується призначення кардинала Юзефа Томка спеціальним надзвичайним посланцем Папи для участі в урочистостях з нагоди 600-річниці перенесення з Галича до Львова Митрополичого осідку РКЦ в Україні. У листі також оголошено склад делегації, що супроводжуватиме кардинала Томка. Про це інформує Радіо Ватикан.

Папа Бенедикт XVI зазначає, що цілком слушним є те, щоб цей ювілей був належним чином відсвяткований, спонукуючи вірних до зростання у чеснотах, скріплюючи усю церковну спільноту у слуханні й виконуванні Божого слова та заповідей. Саме тому, за словами Папи, Львівський Архиєпископ латинського обряду Мечислав Мокшицький звернувся з проханням, щоб надіслати посланниця для участі в богослуженнях та урочистій процесії з мощами святого Якова Стрепи, що пройде вулицями Львова.

«Спогадуємо шестисоту річницю від заснування Львівської архиєпископської митрополичої Церкви. В ті далекі часи вона була провидінно перенесена до благословенного Господом місця. Сіючи духовне зерно, підтримувана Божественною благодаттю, вона зросла та принесла рясні плоди», – йдеться  у листі Папи Бенедикта XVI на ім’я кардинала Юзефа Томка, вислуженого Префекта Конгрегації Євангелізації народів.

Як вже повідомлялося, 11 серпня 2012 року Ватиканський прес-центр оприлюднив повідомлення про те, що Святіший Отець призначив цього єрарха своїм спеціальним посланцем для участі в урочистому ювілейному богослужінні, яке 8 вересня 2012 року відбудеться у Львові з нагоди 600-річчя Львівського архиєпископського та митрополичого осідку латинського обряду.