• Головна
  • Новини
  • Архиєпископ РКЦ в Україні Мечислав Мокшицький розповів про вересневі урочистості Ювілейного Року...

Архиєпископ РКЦ в Україні Мечислав Мокшицький розповів про вересневі урочистості Ювілейного Року

31.08.2012, 10:48
Архиєпископ РКЦ в Україні Мечислав Мокшицький розповів про вересневі урочистості Ювілейного Року - фото 1

Урочисті святкування Римо-Католицькою Церквою в Україні 600-ліття перенесення столиці львівських архиєпископів з Галича до Львова (1412) триває з 1 лютого 2012 року. Одним з етапів цього святкування було проведення Євхаристійнорго Конгресу, який, за словами архиєписиклпа Мечмилава, став «прекрасним досвідом віри і відчуття спільноти, яку творить РКЦ в Україні.

mokrzycki_podpis.gifУрочисті святкування Римо-Католицькою Церквою в Україні 600-ліття перенесення столиці львівських архиєпископів з Галича до Львова (1412) триває з 1 лютого 2012 року. Одним з етапів цього святкування було проведення Євхаристійного Конгресу, який, за словами архиєпископа Мечислава, став «прекрасним досвідом віри і відчуття спільноти, яку творить РКЦ в Україні».

Ювілейне святкування матиме у вересні продовження і про це сповістив у своєму Пастирському листі Львівський Митрополит Архиєпископ Мечислав Мокшицький.

Він закликав вірних долучитися до спільної молитви Ювілейного Року, центральним пунктом якого буде щорічна процесія на честь бл. Якова Стрепи. Як наголошується у листі, така процесія цьогоріч відбудеться 8 вересня і традиційно розпочнеться в Санктуарії св. Антонія з Падуї у Львові богослужінням о 9:30, після чого вирушить вулицями Львова до архикатедри.

О 11:00 урочисту Євхаристію служитиме делегат Папи Бенедикта XVI кардинал Юзеф Томко з Ватикану. Після Євхаристії на катедральній площі передбачено євангелізаційний концерт, а ввечері у Львівській Опері – вечір на честь Папи і прем’єра фільму про бл. Йоана Павла ІІ – "Я Вас шукав".

«Нехай буде це для нас великим привілеєм і честю, що сам Папа Бенедикт XVI приєднується до наших урочистостей через свого делегата, згаданого уже кардинала Юзефа Томко, і таким чином стає посеред нас, як Намісник Ісуса Христа», – наголошує у пастирському листі архиєписикоп Мечислав Мокшицький. Лист поширив Католицький медіа-центр.