• Головна
  • Новини
  • Архиєпикопа РКЦ попросили розпочати беатифікаційний процес «батька кредитних спілок»...

Архиєпикопа РКЦ попросили розпочати беатифікаційний процес «батька кредитних спілок»

05.12.2011, 15:23
Архиєпикопа РКЦ попросили розпочати беатифікаційний процес «батька кредитних спілок» - фото 1
До архиєпископа Львівського РКЦ Мечислава Мокшицького звернулися польські науковці з проханням розпочати беатифікаційний процес Францішка Стефчика – засновника кредитних спілок.

beatyfikaciaДо архиєпископа Львівського РКЦ Мечислава Мокшицького звернулися польські науковці з проханням розпочати беатифікаційний процес Францішка Стефчика – засновника кредитних спілок. Цю ідею керівництво Наукової Ради Кооперативного Наукового Інституту з Польщі озвучило 2 грудня у Львові під час вшанування 150-ліття від дня народження Стефчика. Пропозицію підтримав також Голова Львівської церковної кредитної спілки «Анісія» Володимир Сидоровський.

З нагоди відзначення 150-річного ювілею 3 грудня на Личаківському цвинарі у Львові,  біля надгробку Францішка Стефчика, о. інфулат Іреней Скубісь з Ченстохови, головний редактор «Нєдзелі» очолив спільну молитву.

Францішека Стефчика (1861-1924) називають «батьком кредитних спілок». За інформацією офіційного сайту Львівської архидієцезії, він створив модель кредитної кооперації, активно сприяючи розвитку сільських господарств. Францішек Стефчик дотримувався християнських чеснот в своїй діяльності. Щороку його послідовники відвідують могилу, де завдяки доброчинцям з Польщі відреставровано нагробнийпам’ятник.