• Головна
  • Новини
  • Затверджено логотип I Всеукраїнського Євхаристійного Конгресу РКЦ...

Затверджено логотип I Всеукраїнського Євхаристійного Конгресу РКЦ

02.11.2011, 11:27
Затверджено логотип I Всеукраїнського Євхаристійного Конгресу РКЦ - фото 1
Під час 38-ї конференції Єпископату України, що відбулась 27-28 жовтня 2011 р. у Львові-Брюховичах, було затверджено логотип І Євхаристійного Конгресу, що невдовзі відбудеться в Україні.

logo2012.jpgПід час 38-ї конференції Єпископату України, що відбулась 27-28 жовтня 2011 р. у Львові-Брюховичах, було затверджено логотип І Євхаристійного Конгресу, що невдовзі відбудеться в Україні. На логотипі видніє напис латинською мовою: «Iesus Christus heri et hodie idem, et in secula!» - Ісус Христос, вчора і сьогодні, Той самий – повіки». Про це інформує Католицький Медіа–Центр.

Нагадаємо, відкриття І Всеукраїнського Євхаристійного Конгресу відбудеться 26 травня 2012 року в Києві, а завершення – 3 червня у Львові. Протягом цього часу його почергово святкуватимуть інші дієцезії та парафії РКЦ.

Організацією та проведенням запланованої події займається створений з цією метою Всеукраїнський Комітет Конгресу.

Єпископи РКЦ в Україні встановили час у 7 місяців пасторальної підготовки духовних, богопосвячених осіб та вірних, «коли Церква в Україні в молитовній рефлексії розважатиме Євхаристію в сакраментальній перспективі економії спасіння».

Протягом часу, що передує Конгресу, рекомендовано:

- у кожній римо-католицькій парафії України два рази в місяць (в І та ІІІ неділю), починаючи від вересня цього року, з перервою в грудні та січні до травня 2012 року душпастирям ревно використовувати тематичні літургійно-пасторальні пропозиції, приготовлені попередньо Всеукраїнським Комітетом Конгресу;

- в кожну з передконгресових неділь священикам організувати в парафії довшу адорацію Пресвятих Дарів, беручи до уваги локальні умови та чисельність спільноти вірних (цілий день, кілька годин після ранішньої Служби Божої, кілька годин перед вечірньою Службою Божою); там, де відправляється Служба Божа після обіду чи ввечері, перед нею має бути богослужіння недільної Вечірні;

- катехитам провести по одній катехизі в місяць на тему Євхаристії у всіх групах дітей і молоді;

- духовним та богопосвяченим особам при організації своїх днів зосередження чи формаційних зустрічах взяти до уваги Таїнство Євхаристії як в площині доктринальній, так і богослужебній.