• Головна
  • Новини
  • Римо-католицьке духовенство України більше уваги приділятиме Євхаристії...

Римо-католицьке духовенство України більше уваги приділятиме Євхаристії

01.08.2011, 09:14
Римо-католицьке духовенство України більше уваги приділятиме Євхаристії - фото 1
Голова Конференції Римо-Католицьких єпископів України Мечислав Мокшицький 26 липня видав розпорядження, присвячене підготовці до Всеукраїнського Євхаристійного Конгресу.

eucharist.gifГолова Конференції Римо-Католицьких єпископів України Мечислав Мокшицький 26 липня видав розпорядження, присвячене підготовці до Всеукраїнського Євхаристійного Конгресу. У документі йдеться про впровадження більш довгих євхаристійних адорацій, тематичних катехиз та днів зосередження, присвячених Євхаристії.

Нагадаємо, відкриття І Всеукраїнського Євхаристійного Конгресу відбудеться 26 травня 2012 року в Києві, а завершення – 3 червня у Львові. Протягом цього часу його почергово святкуватимуть інші дієцезії та парафії.

Розпорядження архиєпископа Мечислава Мокшицького зобов’язує в першу чергу деканів, настоятелів та адміністраторів парафій Католицької Церкви Латинського обряду в Україні.

Час пасторальної підготовки духовних, богопосвячених осіб та вірних до Євхаристійного конгресу визначено у сім місяців. Протягом цього часу, починаючи з вересня, з перервою на Різдвяний період, Його Високопреосвященство зокрема рекомендує у кожній римо-католицькій парафії України кожної неділі організувати довшу адорацію Пресвятих Дарів.

Катехити мають щомісяця присвячувати принаймні одну катехизу значенню Євхаристії.

А духовні та богопосвячені особи при організації своїх днів зосередження чи формаційних зустрічей мають «взяти до уваги Таїнство Євхаристії як в площині доктринальній, так і богослужбовій».

Усіх вірних архиєпископ Мечислав Мокшицький закликав до молитви та складання духовних пожертв в намірі Конгресу. Про це інформує католицький часопис Сredo.