• Головна
  • Новини
  • Київ урочисто святкуватиме 10-ту річницю візиту Папи Івана Павла ІІ в Україну...

Київ урочисто святкуватиме 10-ту річницю візиту Папи Івана Павла ІІ в Україну

11.03.2011, 09:57
Київ урочисто святкуватиме 10-ту річницю візиту Папи Івана Павла ІІ в Україну - фото 1
Римо-Католицька Церква в Україні має намір в Києві здійснити низку урочистих заходів з відзначення десятої річниці візиту Папи Івана Павла ІІ в Україну. На ці заходи запрошені гості та представники інших конфесій.

Pope.jpgРимо-Католицька Церква в Україні має намір в Києві здійснити низку урочистих заходів з відзначення десятої річниці візиту Папи Івана Павла ІІ в Україну. На ці заходи запрошені гості та представники інших конфесій. Про це повідомляє Католицький медіа-центр.

«Ми хочемо приготуватись і пережити в особливий спосіб 10-річчя приїзду Папи Івана Павла ІІ в Україну. Хочемо, щоб це було свято для кожного й щоб воно, водночас пригадало киянам та народові України цю святу людину і ті цінності, які вона принесла на нашу землю», – наголосив Генеральний Вікарій Київсько-Житомирської дієцезії єпископ Станіслав Широкорадюк.

1 травня 11.00 –13.45 Українське телебачення у співпраці з Католицьким Медіа-Центром транслюватиме в прямому ефірі Месу під проводом Папи Бенедикта XVI з площі св. Петра з нагоди проголошення Блаженним Папи Івана Павла ІІ.

6 травня 2011 року відбудеться презентація книги особистого секретаря Івана Павла ІІ – архиєпископа Мечислава Мокшицького: «Вівторки любив найбільше. Роздуми про життя і діяльність Івана Павла ІІ». О 18.00 буде відслужена Подячна Меса за беатифікацію Папи Івана Павла ІІ.

7 травня 2011 року РКЦ в Україні готує Всеукраїнську зустріч дітей (с. Зарічани, неподалік Житомира).

9 травня 2011 року – Меса з нагоди 50-річчя священства та 20-річчя єпископських свячень владики Яна Пурвінського, ординарія Київсько-Житомирської дієцезії.

23 червня 2011 року – Початок XXXVII Конференції Римо-Католицьких єпископів України:

10.00 – Урочиста Меса на вшанування 10-річчя приїзду Івана Павла ІІ до Києва

11.00 – Прес-конференція з участю осіб, що були відповідальними за підготовку візиту Папи

19.00 – Фільм: «Іван Павло ІІ – Папа усіх».

24-26 червня 2011 року – 40-годинний молебень вдячності за приїзд Івана Павла ІІ в Україну, який відбудеться у соборі св. Олександра, м. Київ.

26 червня 2011 рокут о 10.00 освятять пам’ятну дошки з нагоди приїзду Папи Івана Павла ІІ до Києва та відслужать урочисту Месу. Вулицями Києва пройде процесія з нагоди 10-річниці візиту.