• Головна
  • Новини
  • Жіночі чернечі ордени та згромадження РКЦ в Україні спільно спланували діяльність на наступний рік...

Жіночі чернечі ордени та згромадження РКЦ в Україні спільно спланували діяльність на наступний рік

25.02.2011, 09:20
Жіночі чернечі ордени та згромадження РКЦ в Україні спільно спланували діяльність на наступний рік - фото 1
Участь у конференції взяв архиєпископ Іван Юркович, який впродовж семи років був Апостольським Нунцієм в Україні, а тепер отримав призначення очолити нунціатуру Російської Федерації.

ХІІІ Конференція Жіночих Чернечих Орденів та Згромаджень в Україні відбулася 22-24 лютого 2011 р. в монастирі Місіонерів Облатів Непорочної Марії, в М. Обухів, на Київщині. Мета зустрічі – спільна молитва та роздуми над богопосвяченним життям та служінням, аналіз зробленого монашими спільнотами за рік та його значення для Католицької Церкви в Україні. Участь у конференції взяв архиєпископ Іван Юркович, який впродовж семи років був Апостольським Нунцієм в Україні, а тепер отримав призначення очолити нунціатуру Російської Федерації.

konfer_monahuny-PKC.jpg

За повідомленням Католицького Медіа-центру, результатом зустрічі стало прийняття рішень та планів на наступний рік: 2 квітня, в день смерті Папи Римського Івана Павла ІІ, відбудуться адорації з метою подяки за процес його Беатифікації. Монаші спільноти РКЦ молитовно братимуть участь 15 травня у Всесвітньому дні молитви за покликання до священицького та богопосвяченого життя. Було вирішено організувати спеціальні курси для сестер-настоятельок та курси для сестер, які займаються декорацією храмів.

Завершилася ХІІІ Конференція Жіночих Чернечих Орденів та Згромаджень РКЦ в Україні 23 лютого урочистою Месою, яку очолив архиєпископ Іван Юркович.