• Головна
  • Новини
  • Висвячено першого в історії єпископа-помічника для Харківсько-Запорізької дієцезії РКЦ...

Висвячено першого в історії єпископа-помічника для Харківсько-Запорізької дієцезії РКЦ

09.12.2010, 08:11
Висвячено першого в історії єпископа-помічника для Харківсько-Запорізької дієцезії РКЦ - фото 1
Харківсько-Запорізька дієцезія має лише 8 років, а єпископ Ян Собіло є першим призначеним в історії єпископом-помічником для Харківсько-Запорізької дієцезії.

herb_bpa_sobilo.w.jpgУ Харківському кафедральному соборі Успіння Пресвятої Діви Марії 8 грудня ординарій Харківсько-Запорізької дієцезії РКЦ єпископ Мар’ян Бучек очолив урочисту Месу, під час якої відбулася єпископська хіротонія отця-прелата Яна Собіли. Свячення відбулося за участю Апостольського Нунція в Україні архиєпископа Івана Юрковича та голови Конференції Римо-Католицьких єпископів України архиєпископа Мєчислава Мокшицького, Митрополита Львівського.

Харківсько-Запорізька дієцезія має лише 8 років, а єпископ Ян Собіло є першим призначеним в історії єпископом-помічником для Харківсько-Запорізької дієцезії.

Після прочитання Євангелія єпископа-номіната представили Церкві. Після чого Апостольський Нунцій в Україні архиєпископ Іван Юркович зачитав лист Папи Бенедикта XVI про номінацію. На урочистій Месі єпископ-номінат склав присягу. Після молитви свячення, яку виголосив владика Мар’ян Бучек, новому єпископу передали книгу Євангелія та єпископські ознаки – перстень, митру та пасторал.

За повідомленням «Католицького медіа-центру», в урочистостях взяли участь 20 єпископів: всі 13 єпископів Римо-Католицької Церкви, а також єпископи Греко-Католицької Церкви на чолі з Патріархом Любомиром (Гузаром). Також у цій події взяли участь священики РКЦ з України та з-за кордону, представники влади.

Як йдеться у повідомленні, новий єпископ прийняв за свій єпископський девіз слова “Deus Pater Misericors” (Бог Отець Милосердний), а за єпископський герб – ікону Бога Отця Милосердного –  Покровителя прокафедрального собору в Запоріжжі.