У Тернополі з’явився пам’ятник Іванові Павлові ІІ

02.07.2010, 13:16
У Тернополі з’явився пам’ятник Іванові Павлові ІІ - фото 1
Пам’ятник великому Папі – це прояв вдячності та любові, підкреслив Львівський митрополит архиєпископ Мечислав Мокшицький.

Ivan.jpgТЕРНОПІЛЬ – Пам’ятник поставили біля храму Божого Милосердя та Божої Матері Неустанної Допомоги.  Пам’ятник великому Папі – це прояв вдячності та любові, підкреслив Львівський митрополит архиєпископ Мечислав Мокшицький. Беручи участь у молитовних зустрічах, концертах і конференціях, потрібно задумуватись над тим, що ми маємо робити, аби виконати духовний заповіт Папи, вважає єрарх. Також потрібно молитись про швидку беатифікацію Івана Павла ІІ.

За повідомленням католицького часопису «Credo», архиєпископ Мечислав Мокшицький вважає, що пам’ятники потрібні для того, аби пригадувати, що ми покликані чинити добро. «За добро ставлять пам’ятники, – сказав колишній секретар Івана Павла ІІ, – Якщо ніхто нам не поставить пам’ятник, знаймо, що Бог завжди про нас пам’ятає, у Нього все пораховано. Можна сказати, що небеса – це пам’ятник для нас за все добро та ціле наше життя.»

Також Митрополит пригадав, що у червні минула 9 річниця візиту Івана Павла ІІ до України, і що ця подія була незабутньою для місцевих католиків.

На території Львівської архидієцезії РКЦ пам’ятники Івану Павлу ІІ вже є у Львові, Самборі, Дрогобичі, Мостиську, Брюховичах, Більшівцях, Стрільчиську та Бережанах.