• Головна
  • Новини
  • Римо-Католицька Церква в Україні глибоко сумує з приводу авіакатастрофи під Смоленськом...

Римо-Католицька Церква в Україні глибоко сумує з приводу авіакатастрофи під Смоленськом

13.04.2010, 17:12
Римо-Католицька Церква в Україні глибоко сумує з приводу авіакатастрофи під Смоленськом - фото 1
Від імені Конференції Римо-Католицького єпископату України Голова Конференції Архиєпископ Мечислав Мокшицький висловив співчуття родинам загиблих і всьому польському народу.

b_mokrzycki_a.jpgЛЬВІВ – Від імені Конференції Римо-Католицького єпископату України Голова Конференції Архиєпископ Мечислав Мокшицький висловив співчуття родинам загиблих і всьому польському народу. Текст Звернення 12 квітня оприлюднила прес-служба Львівської архидієцезії Римо-Католицької Церкви в Україні.

«Загинули добре знані нам державні, церковні і громадські діячі сусідньої держави, з котрими ми зустрічалися, спілкувалися і разом дбали про духовні скарби й добрі взаємини між братніми народами. Щоразу. Кожного разу, ступаючи на землю Української держави, вони передусім приходили до католицьких святинь, щоби із молитви розпочинати добрі справи.

З вдячністю згадуємо незабутній день 1 квітня 2006 року, коли президент Лєх Качинський розділив нашу радість відзначення 350-ліття присяги короля Яна Казимира перед чудотворним образом Матері Божої Ласкавої в львівській латинській катедрі. Згодом, 30 вересня 2006 року, був на святкуванні 750-ліття міста Львова, а 28 лютого 2009 року взяв участь в поминальній церемонії в Гуті Пеняцькій. Під патронатом світлої пам’яті Марії Качинської 1 червня минулого року юні українці та поляки спільно святкували у Львові Міжнародний День дитини.

Серед наших друзів і доброчинців не стало також пана Мацєя Плажинського, голови «Спільноти Польської» і колишнього Маршалка Сейму Речі Посполитої, котрий від імені польського парламенту гідно дбав про поляків за східним кордоном Польщі. З свого боку, ми вдячні йому за допомогу для нашої Церкви в Україні.

Споглядаючи на відновлені храми, монастирі й пам’ятники на могилах предків чи беручи до рук книги, згадуємо і завжди згадуватимемо всіх загиблих доброчинців, завдяки яким мають можливість духовно збагачуватися покоління наших земляків.

Нехай Милосердний Господь розрадить і втішить родини, близьких і знайомих загиблих в авіаційній катастрофі та дасть їм терпіння для перенесення Христових страждань, а біль і горе, що краять нині наші серця, нехай тісніше всіх нас згуртують для осягнення тих світлих мрій, заради яких жили, творили і віддали своє життя жертви трагедії під Смоленськом», – йдеться у Зверненні.