• Головна
  • Новини
  • Німецький кардинал до греко-католиків Закарпаття: підтримую і солідаризуюся з вами в Україні...

Німецький кардинал до греко-католиків Закарпаття: підтримую і солідаризуюся з вами в Україні

12.04.2018, 14:25
Німецький кардинал до греко-католиків Закарпаття: підтримую і солідаризуюся з вами в Україні - фото 1

Й. Е. Райнер Марія Кардинал Вьолькі відвідував мукачівську греко-католицьку єпархію з 4 по 7 квітня. Рівно 10 років тому мукачівську греко-католицьку єпархію відвідував його попередник - кардинал Майснер. Кардинал Вьолькі вручив владиці Мілану (Шашіку) одну із особистих чаш кардинала Майснера із його кардинальсьмим гербом.

Й. Е. Райнер Марія Кардинал Вьолькі відвідував мукачівську греко-католицьку єпархію з 4 по 7 квітня. Рівно 10 років тому мукачівську греко-католицьку єпархію відвідував його попередник - кардинал Майснер. Кардинал Вьолькі вручив владиці Мілану (Шашіку) одну із особистих чаш кардинала Майснера із його кардинальсьмим гербом.

Вьолькі-1.jpg

Мету свого візиту в Україну кардинал Вьолькі охарактеризував так: “Напевно багато хто із вас чув про РЕНОВАБІС. Це німецький благодійний фонд, який багато років тому назад заснували німецькі єпископи, щоб бути близькими до християн східної Європи. У минулому році я відкривав  одну із цих солідарних акцій німецької Церкви з Церквами Східної Європи в нашому Кельнському соборі. Тоді я багато дізнався і про вашу Церкву, а також про те, якою є нинішня політична та соціальна ситуація у Східній Європі. Саме в той момент я зрозумів, що мій власний стиль життя в західноєвропейській країні пов'язаний в безпосередній відповідальності з життєвою ситуацією тут, у Східній Європі, та особливо в життєвій ситуації тут у вас в Україні. Ось чому я вирішив, в ці дні вас відвідати особисто, щоб вас і вашу непросту ситуацію пізнати краще власними очима, а також, щоб бути близько з вами, і тим самим показати вам мою підтримку і мою солідарність, а також я хочу як християнин разом з вами молитися і разом з вами святкувати ці важливі дні нашої віри”.

Вьолькі-2w.jpg

У промові до вірних на Літургії кардинал Вьолькі сказав, що “хоч ми і носимо різний літургійний одяг і молимося різними мовами, однак ми всі належимо до єдиної вселенської католицької Церкви”.

Під час розмови з семінаристами та проводом в ужгородській богословській академії ім. бл. Теодора Ромжі йшлося про церковну ситуацію в Німеччині та про сучасні виклики перед , які стоять сьогодні перед цілою католицькою Церквою.

5 квітня кардинал Вьолькі взяв участь в Архиєрейській Божественній Літургії в ужгородському катедральному соборі. Оскільки це була його перша Літургія в візантійському обряді, владика Мілан подарував йому мітру з вишитими візантійськими іконами Ісуса Христа та Богородиці. Після Літургії він мав неформальну зустріч-розмову з духовенством і монашестовом єпархії. В той же день він відвідав молодіжний духовний центр в с. Анталовці та братів Францисканців і Капуцинів в м. Ужгород.

6 квітня кардинал відвідав єпархіальний Карітас. Ознайомився з великим полем праці Карітасу та мав розмову з переселенцями зі східної України та з сім’ями загиблих солдатів із Закарпаття.

7 квітня кардинал Вьолькі взяв участь у святковій Архиєрейській Літургії  з нагоди свята Благовіщення в Благовіщенському храмі в м. Ужгород. В своєму слові він подякував всім вірним за “ваше свідчення віри і вашу гостинність. Протягом цих днів я дуже багато навчився від вас. І про цей досвід буду розповідати в Німеччині та особливо в моїй єпархії в Кельні”.