• Головна
  • Новини
  • Єпарх Мукачівський ГКЦ візьме участь в освяченні Патріаршого собору Воскресіння Христового УГКЦ у Києві...

Єпарх Мукачівський ГКЦ візьме участь в освяченні Патріаршого собору Воскресіння Христового УГКЦ у Києві

07.08.2013, 08:33
Єпарх Мукачівський ГКЦ візьме участь в освяченні Патріаршого собору Воскресіння Христового УГКЦ у Києві - фото 1
Урочистості у столиці відбудуться 17-18 серпня.

Шашік.JPGВладика Мілан (Шашік), який очолює Мукачівську греко-католицьку єпархію, підтвердив в інтерв’ю Радіо Ватикан свою участю в урочистих святкуваннях греко-католиками у Києві 1025-річчя Хрещення Київської Руси та освячення у столиці катедрального собору Воскресіння Христового (УГКЦ).

Урочистості відбудуться у Києві 17-18 серпня.

«Я тішуся, що в рамках святкування 1025-ліття Хрещення Київської Руси відбудеться освячення собору Воскресіння у Києві. Разом з єпископом-помічником я братиму участь у Соборі єпископів  УГКЦ і в освяченні цього собору. Туди запрошені християни з усієї України і також наші вірні. Надіємося, що душпастирська робота у Києві дасть можливість тим тисячам греко-католикам, які там живуть, мати контакт з Церквою. У Києві також є велика кількість вихідців із Закарпаття, які відвідують ту невелику кількість греко-католицьких храмів у столиці, тому вважаю своїм обов’язком бути на цьому святі і вдячний за запрошення. Ми хочемо брати участь у ньому і разом з усіма греко-католиками України дякувати Господеві, що вдалося зробити таке велике діло, збудувати цей собор і за те, що 1025-ліття тому князь Володимир відкрив своє серце для Христа, дякувати за те, що євангелізаційна праця св.. Кирила і Методія знайшла продовження в Києві та Київській Русі».

Довідка: На сьогоднішній день Мукачівська єпархія налічує 415 парафій, в яких здійснює служіння 238 священиків та 25 єромонахів. В єпархії діє Ужгородська Богословська Академія ім. Теодора Ромжі.

Програма прощі до Патріаршого собору Воскресіння Христового УГКЦ