• Головна
  • Новини
  • Три єрархи з України взяли участь у зустрічі Ради Єпископських Конференцій Європи у Мінську...

Три єрархи з України взяли участь у зустрічі Ради Єпископських Конференцій Європи у Мінську

02.10.2017, 12:22
За повідомленням Радіо Ватикану, до Ради входять 33 Католицькі Єпископати Європи, архиєпископи Люксембурга та Монако, маронітський архиєпископ Кіпру, Ординарій Кишиневський та Єпарх Мукачівський.

Мінськ вперше став місце чергової Пленарної зустрічi Ради Єпископських Конференцій Європи (РЄКЄ), що тривала від 27 вересня до 1 жовтня 2017 року, зібравши очільників європейських єпископатів та представників Святого Престолу при європейських інституціях. Зустріч проводилася в Білорусі на запрошення Мінсько-Могильовського архиєпископа Тадеуша Кондрусєвича.

За повідомленням Радіо Ватикану, до Ради входять 33 Католицькі Єпископати Європи, архиєпископи Люксембурга та Монако, маронітський архиєпископ Кіпру, Ординарій Кишиневський та Єпарх Мукачівський. 

Україну в РЄКЄ представили три єрархи: Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, архиєпископ Мечислав Мокшицький, Митрополит Львівський латинського обряду, Голова Конференції Римо-Католицьких Єпископів України, та владика Мілан Шашік, Єпарх Мукачівський.

«Європа та місія Ради Єпископських Конференцій Європи» – ось тема Пленарної зустрічі, яка присвячена розглядові питань, які стосуються молоді в контексті сучасності: які прагнення молодих людей, їхні потреби, побоювання, очікування, взаємини з ближніми, а також виклики, які сьогоднішній світ, що постійно змінюється, ставить перед Церквою в контексті її пастирської діяльності та звіщення Євангелія молоді, що становить майбутнє Церкви. Пленарна зустріч у Мінську – це ще одна нагода приготуватись до наступного Синоду Єпископів, який відбудеться в Римі в серпні 2018 року й буде присвячений молоді.

Не менш важливою темою зустрічі є місія і внесок Церкви в побудову спільного дому – Європи, а також обговорення шляхів звіщення Христового Євангелія в Європі.

Пленарне засідання РЄКЄ завершилося 1 жовтня Святими Месами, які єпископи відслужили у різних парафіях Мінська, щоб зустрітись з місцевими католицькими громадами.