• Головна
  • Теми
  • Митрополит Мінсько-Могильовський РКЦ: українське Дебальцеве– це попелище нашого часу...

Митрополит Мінсько-Могильовський РКЦ: українське Дебальцеве– це попелище нашого часу

20.02.2015, 12:20
Митрополит Мінсько-Могильовський РКЦ: українське Дебальцеве– це попелище нашого часу - фото 1

Вулиці Нью-Йорка 11 вересня 2001 також стали невидимим досі попелищем. «Сьогодні таким попелищем є українське місто Дебальцеве, де, незважаючи на мінські угоди, тривала кривава бійня. Ми з жахом дивимося на ці події нашого часу і просимо Бога берегти людство від подібних згарищ», - зазначив Митрополит.

Кандрусевіч.jpgМитрополит Мінсько-Могильовський архиєпископ Тадеуш Кондрусевич в Попільну середу служив Месу в мінському архикатедральному костелі Імені Пресвятої Діви Марії. За його словами, Попільну середу ми можемо побачити і в звичайному житті.

«Світ недавно відзначав 70-річчя звільнення Освенцима, де під час Другої світової війни у ​​крематоріях були спалені мільйони людей. Освенцим став найбільшим попелищем ХХ століття », – сказав він.

Вулиці Нью-Йорка 11 вересня 2001 також стали невидимим досі попелищем. «Сьогодні таким попелищем є українське місто Дебальцеве, де, незважаючи на мінські угоди, тривала кривава бійня. Ми з жахом дивимося на ці події нашого часу і просимо Бога берегти людство від подібних згарищ», - зазначив Митрополит, повідомляє catholic.by..

Єрарх підкреслив, що обряд посипання голів попелом допомагає нам усвідомити непостійність нашого життя і перетворення нашого тіла в прах. Бог з праху землі створив людину, і в прах вона повернеться.

«Чим раніше ми помітимо тріщину в стіні будинку, тим менше буде шкоди і тим дешевим буде ремонт. Подібно є і з душею людини. Чим раніше зауважимо гріховну щілину і почнемо її ремонт, тим більше він буде якісний, дешевий і не принесе великих втрат», – пояснив архипастир.