• Головна
  • Новини
  • Голова конференції католицького єпископату США закликав до молитви за Україну...

Голова конференції католицького єпископату США закликав до молитви за Україну

05.03.2014, 12:21
«Католики США висловлюють свою солідарність з народом України, в той час коли їх країна бореться з політичною напруженістю». Про це йдеться в заяві президента Конференції католицьких єпископів США.

«Католики США висловлюють свою солідарність з народом України, в той час коли їх країна бореться з політичною напруженістю». Про це йдеться в заяві президента Конференції католицьких єпископів США, інформує CNS.

Архиєпископ Джозеф Е. Курц оприлюднив 4 березня заяву,  в якій йдеться про те, що католицькі єпископи США "разом з десятками мільйонів американських католиків приєднуються до Папи Франциска у солідарності і молитві за народ України, щоб настав кінець тій напруженості і тривожним подіям, які продовжують розгортатися в Україні».

Архиєпископ відзначив героїчне свідоцтво українських греко-католицьких і латинських лідерів, «які твердо стояли за права людини і демократію», і це дає надію, що мирні засоби щодо відновлення громадянського суспільства переважать.

Архиєпископ Курц зазначив, що католики в Україні в історії зазнавали переслідувань, і закликав, щоб в країні шанувалась релігійна свобода. Він закликав католицькі парафії США, які зберуться 5 березня для відзначення попільної середи (початок посту в латинській традиції – прим. РІСУ)молитися за мирне вирішення кризи.