• Головна
  • Новини
  • Проблему приєднання католиків-традиціоналістів вирішуватиие наступний Папа Римський...

Проблему приєднання католиків-традиціоналістів вирішуватиие наступний Папа Римський

27.02.2013, 10:00
Проблему приєднання католиків-традиціоналістів вирішуватиие наступний Папа Римський - фото 1
Ватикан повідомив, що питання про статус Товариства св. Пія X (SSPX), яке об'єднує католиків-традиціоналістів, що відкололися кілька десятиліть тому від Католицької Церкви, не буде вирішено до відставки Папи Римського.

Benedykt.jpgВатикан повідомив, що питання про статус Товариства св. Пія X (SSPX), яке об'єднує католиків-традиціоналістів, що відкололися кілька десятиліть тому від Католицької Церкви, не буде вирішено до відставки теперішнього Папи Римського, інформує "Релігія в Україні" з посиланням на Седмицю.

Священик-єзуїт Федеріко Ломбарді, глава Ватиканської прес-служби, недавно заявив, що Папа Римський Бенедикт XVI не прийме остаточне рішення щодо статусу Товариства святого Пія X. Це питання передадуть на розгляд майбутньому Римському Папі, сказав він.

Раніше від Товариства св. Пія X зажадали до 22 лютого відповісти на пропозицію Ватикану привести до врегулювання статус лефевристів та відновленню їх спілкування зі Святим Престолом.

Архиєпископ Герхард Мюллер, префект Конгрегації віровчення, встановив цей крайній термін для відповіді, яку повинні дати прихильники традиціоналізму з приводу т.зв. Доктринальної преамбули. Цей документ містить найважливіші пункти, на підставі яких SSPX повинно досягти взаємної згоди з Ватиканом.

Товариство св. Пія X формально досі не відповіло на пропозицію Римської курії, хоча лідери цієї групи традиціоналістів дали зрозуміти, що вони ще не готові прийняти цей документ.

Крайній термін, позначений архиєпископом Герхардом Мюллером, представляв для SSPX останню можливість врегулювати відносини зі Святим Престолом в період понтифікату Папи Римського Бенедикта XVI. Остання обставина далеко не випадково: саме Бенедикт XVI висунув у число пріоритетних завдань питання про відновлення спілкування між Ватиканом і співтовариством католиків-традиціоналістів, заснованим архиєпископом Марселем Лефевром. Однак, невідомо, чи залишиться така позиція Ватикану незмінною при новому понтифіку.