• Головна
  • Новини
  • Глава УГКЦ бере участь у зустрічі католицьких єпископів Східних Церков...

Глава УГКЦ бере участь у зустрічі католицьких єпископів Східних Церков

22.11.2012, 16:05
Глава УГКЦ бере участь у зустрічі католицьких єпископів Східних Церков - фото 1

Патріарх Святослав (Шевчук) очолив делегацію єпископів Української Греко-Католицької Церкви на зустрічі єпископів Католицьких Церков східного обряду, яка проходитиме у Загребі (Хорватія). Захід розпочався 22 листопада 2012 року в Хорватії з нагоди 400-річчя унії Хорватської Греко-Католицької Церкви з Римом.

22-11-12-2-o.jpgПатріарх Святослав (Шевчук) очолив делегацію єпископів Української Греко-Католицької Церкви на Зустрічі єпископів Католицьких Церков східного обряду, яка проходитиме у Загребі (Хорватія). Захід розпочався 22 листопада 2012 року в Хорватії з нагоди 400-річчя унії Хорватської Греко-Католицької Церкви з Римом.

У Загребі зібралися єрархи 14 Східних Католицьких Церков Європи, щоб обговорити питання про Другий Ватиканський Собор та Східні Католицькі Церкви, Катехизм УГКЦ, Кодекс канонів Східних Церков і програму святкувань Року віри у Східних Католицьких Церквах.

Як повідомляє Департамент інформації УГКЦ з посиланням на прес-службу Конференції Католицьких Єпископів Європи (ККЄЄ), у суботу, 24 листопада, учасники зустрінуться з Президентом Хорватії Йосипом Йосиповичем. Він братиме участь у прощі до національного Відпустового центру Матері Божої в Марії-Бистриці. Наради єпископів завершаться 25 листопада. Владики відслужать Божественну Літургію в храмі Святої Трійці м. Крижевці. Літургія транслюватиметься в прямому ефірі національного телебачення.

У нарадах також братимуть участь: кардинал Йосип (Божаніч), архиєпископ Загребський, та Секретар Конгрегації Східних Церков архиєпископ Циріл (Василь). Зустріч єпископів організував владика Микола (Кекіч), єпарх Крижевецький, під патронатом Конференції Католицьких Єпископів Європи.

Попередня 14-та зустріч східних католицьких єпископів Європи проходила 3 - 6 листопада 2011року в м. Орадя (Румунія). Темою роботи був внесок Східних Католицьких Церков в нову євангелізацію.