• Головна
  • Новини
  • «Для консолідації Європи необхідно змінити поставу серця та душі», - ректор УКУ...

«Для консолідації Європи необхідно змінити поставу серця та душі», - ректор УКУ

21.10.2011, 17:22
«Для консолідації Європи необхідно змінити поставу серця та душі», - ректор УКУ - фото 1

«Будівництво європейської єдності на духовних цінностях, які її сформували, також стосується процесу політичної інтеграції в рамках Європейського Союзу», – сказав президент Польщі Броніслав Коморовський під час конференції "Європейська думка Івана Павла II, яка відбулася 19 жовтня в Варшаві.

Nycz.jpgexklusiv.gif«Будівництво європейської єдності на духовних цінностях, які її сформували, також стосується процесу політичної інтеграції в рамках Європейського Союзу», – сказав президент Польщі Броніслав Коморовський під час конференції "Європейська думка Івана Павла II, яка відбулася 19 жовтня в Варшаві.

В ході конференції відомі вчені представили внесок Івана Павла II у процес європейської інтеграції та аналізували політичні наслідки навчання Блаженного Кароля Войтили в Європі. Гостями зустрічі були: Ганна Сухоцька, польський посол при Апостольському Престолі і Апостольський нунцій в Польщі архієпископ Селестіно Мільоре. Взяв участь у конференції кардинал Казимир Нич, митрополит Варшави, президент Польщі Броніслав Коморовський, представники влади та духовенства, науковці та відомі польські журналісти.  

Україну на цей зустрічі представляв ректор Українського католицького університету. Під час свого виступу ректор УКУ о. Борис Ґудзяк зазначив, що у стосунку до України думка Івана Павла ІІ мала пророче значення. "Папа продемонстрував розуміння і повагу до історії України, особливо її мучеництва, поцілував землю після приїзду, весь час говорив українською мовою, звертався до українців як до «шляхетної» нації, утверджуючи гідність українців, тому його візит мав надзвичайно глибокий вплив", - зазначив о. Ґудзяк.

«Для консолідації Європи», - сказав ректор УКУ – «необхідна далекосяжна стратегія, партнерські відносини, реформи, зміни в законодавстві, але також необхідно змінити поставу серця та душі, і про це говорив Іван Павло II.

Ширший репортаж польською мовою Konferencja: "Myśl europejska Jana Pawła II”