• Головна
  • Новини
  • УГКЦ закликала вірних молитися за переслідуваних співбратів у вірі на Близькому Сході...

УГКЦ закликала вірних молитися за переслідуваних співбратів у вірі на Близькому Сході

04.11.2010, 09:36
УГКЦ закликала вірних молитися за переслідуваних співбратів у вірі на Близькому Сході - фото 1
Владика УГКЦ Богдан (Дзюрах) розповів про підсумки роботи Спеціальної асамблеї для Близького Сходу Синоду єпископів Католицької Церкви, яка відбулася у Ватикані 10-24 жовтня.

Богдан_Дзюрах.jpgВладика УГКЦ Богдан (Дзюрах) розповів про підсумки роботи Спеціальної асамблеї для Близького Сходу Синоду єпископів Католицької Церкви, яка відбулася у Ватикані 10-24 жовтня. Секретар Синоду єпископів УГКЦ наголосив, що «на відміну від нашої Церкви, яка ще донедавна була переслідувана і поставлена поза законом, а нині може втішатися свободою та вільно розвивати свої структури і свою пасторальну діяльність, католики в багатьох країнах Близького Сходу мусять змагатися за виживання, терпіти великі несправедливості і утиски, а часом і зазнавати відкритих переслідувань».

«Цей дух тривоги і неспокою за наших братів і сестер на Близькому Сході було відчутно навіть в залі синодальних засідань, коли один з виступаючих єпископів повідомив, що щойно отримав вістку про викрадення одного зі своїх священиків і попросив присутніх про молитву», − розповів владика Богдан. Про це інформує прес-служба УГКЦ.

За словами Секретаря Синоду єпископів УГКЦ, християни в Україні, які пережили переслідування з боку комуністичного режиму, «мають бути особливо вразливими на голос своїх співбратів у вірі на Близькому Сході, які потребують помочі і підтримки». Владика наголосив, що обов’язком кожного християнина є молитися за терплячих братів і сестер на Близькому Сході.

Окрім того, як зазначив єпископ, як і УГКЦ, «Церква на Близькому Сході намагається запевнити своїм священикам належне виховання, шукають нових форм катехизації та євангелізації, дбають про душпастирську опіку своїх емігрантів». Адже завдання усіх Христових учнів — одне і те ж: проповідувати Христа усьому світові, свідчити про нього своїми словами і своїм життям.

Як РІСУ інформувала, до участі у роботі Асамблеї Бенедикт XVI запросив Главу УГКЦ Патріарха Любомира та Секретаря Синоду цієї Церкви єпископа Богдана (Дзюраха).