• Головна
  • Новини
  • Синод єпископів Католицької Церкви акцентував на обов'язку захищати ідентичність Східних Католицьких Церков та розвивати міжрелігійний діалог з мусульманами та євреями...

Синод єпископів Католицької Церкви акцентував на обов'язку захищати ідентичність Східних Католицьких Церков та розвивати міжрелігійний діалог з мусульманами та євреями

24.10.2010, 16:44
Синод єпископів Католицької Церкви акцентував на обов'язку захищати ідентичність Східних Католицьких Церков та розвивати міжрелігійний діалог з мусульманами та євреями - фото 1
24 жовтня 2010 року Літургією, яку відслужить Папа Бенедикт XVI завершить свою роботу Спеціальна асамблея для Близького Сходу Синоду єпископів Католицької Церкви.

Pope.jpg24 жовтня 2010 року Літургією, яку відслужить Папа Бенедикт XVI завершить свою роботу Спеціальна асамблея для Близького Сходу Синоду єпископів Католицької Церкви. Синод розпочався 10 жовтня. До його роботи були запрошені представники УГКЦ: Патріарх Любомир і владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду єпископів УГКЦ. Тема Спеціальної асамблеї: «Католицька Церква на Близькому Сході: сопричастя та свідчення».

Синод, який є дорадчим органом, випрацював 41 пропозицію, які, після обговорення у робочих групах, були представлені Папі Римському. Усіх пропозицій, які були напрацьовані під час Синоду було 194. Після опрацювання вони були об'єднані і зведені до 41, пояснив Архиєпископ Микола Етерович, Генеральний секретар Синоду.

Як повідомили у Департаменті інформації УГКЦ, серед найбільших тем, які були включені в ці пропозиції є екуменічний діалог, міжрелігійний діалог з мусульманами та євреями, і вирішальне значення християнської присутності на Близькому Сході.

Щодо цієї останньої теми, то учасники Синоду підкреслили обов'язок захищати ідентичність Східних Католицьких Церков, з метою зміцнення спілкування як всередині Католицької Церкви (серед єпископів, священиків та мирян), так і з іншими Церквами і церковними громадами.

162 учасники Спеціальної асамблеї особливу увагу звернули на питання міграції. Вони висловили пропозицію привернути увагу світової громадськості до проблем, пов'язаних з еміграцією і імміграцією в регіоні і потребу забезпечення релігійної свободи. Звертає на себе увагу постійний наголос на необхідність активізації співпраці між католицькою єрархією на Близькому Сході шляхом проведення нарад, богослужінь та формування священиків і мирян. Пропозиції також підкреслюють важливість засобів масової інформації в поширенні вчення Церкви.