• Головна
  • Новини
  • Обрали нового главу для вірмен-католиків Вірменії, Грузії і Східної Європи...

Обрали нового главу для вірмен-католиків Вірменії, Грузії і Східної Європи

29.07.2011, 13:51
Обрали нового главу для вірмен-католиків Вірменії, Грузії і Східної Європи - фото 1
На 7 серпня запланована церемонія інтронізації нового Глави вірмен-католиків у Вірменії, Грузії і Східній Європі Рафаель Мінасян. Чин інтронізації відбудеться в одній з католицьких церков Ширакськой області Вірменії.

minassian.jpgНа 7 серпня запланована церемонія інтронізації нового Глави вірмен-католиків у Вірменії, Грузії і Східній Європі Рафаель Мінасян. Чин інтронізації відбудеться в одній з католицьких церков Ширакськой області Вірменії. Про це інформує Католицький оглядач з посиланням на «Благовест-інфо».

У Бейруті (Ліван) 16 липня відбулося висвячення в єпископський сан нового Глави вірмен-католиків у Вірменії, Грузії і Східній Європі митрофорного протоархимандрита Рафаеля Мінасяна.

Хіротонія, яку очолив Патріарх Вірменської Католицької Церкви Нерсес Бедрос XIX, відбулася в вірмено-католицькому катедральному соборі святого Григорія Просвітителя міста Бейрут. У ній брали участь Патріарх Сирійської Католицької Церкви Ігнатій Йосиф III, Глава ватиканської Конгрегації у справах Католицьких Церков східного обряду кардинал Леонардо Сандрі, ватиканський дипломат кардинал Ренато Раффаеле Мартіно, представники Патріарха-Католікоса всіх вірмен Гарегіна II і Католікоса Великого Дому Килікійського Арама I.

Рафаель Мінасян народився 24 жовтня 1946 року в Лівані. У 1958 році він вступив до вищої школи духовної семінарії католицького монастиря Зммара (Бзуммар) в горах Лівану. У 1966 році Мінасяна направили на навчання у вірменську Левонянську семінарію в Римі. А після цього він продовжив наукову діяльність, спеціалізуючись на практичній психології в Римському університеті Ла Сапієнца. Рафаель Мінасян рукопокладений в священики в 1973 році в Бейруті.

Мінасян зробив великий внесок у розвиток вірменської католицької спільноти Лівану. Його зусиллями в 1984 році у Лівані заснували скаутський загін «Святий Хрест». У тому ж році була відкрита церква Святого Хреста в ліванському містечку Залка. Тривале будівництво якої також вдалося завершити зусиллями священика. У 1990-2006 роках Мінасян виконував обов'язки духовного пастиря вірмен-католиків Каліфорнії (США). Він став першим вірменським католицьким священнослужителем Каліфорнії, призначеним на цю посаду вірмено-католицьким Патріархом.

Окрім того, Мінасян став одним із засновників благодійного фонду «Armenian Alliance». Фонд допомагає в будівництві квартир для незабезпечених сімей Вірменії. Також Рафаель Мінасян впродовж восьми років був головним редактором духовного журналу вірмен-католиків «Аветабер-Верелк» («Благовість і Сходження»). Також опубліковано ряд богословських праць Рафаеля Мінасяна, у тому числі серія повчань – «Голос пастиря» (Овіві дзайн).

У 2005 році протоархимандрит Рафаель Мінасян заснував вірменське католицьке телебачення «Телепаче Армения», яке ретранслює католицький телевізійний канал Ватикану «Телепаче» (Telepace).