• Головна
  • Новини
  • У Львові перепоховали вірмено-католицького архиєпископа Юзефа Теодоровича...

У Львові перепоховали вірмено-католицького архиєпископа Юзефа Теодоровича

09.06.2011, 14:23
У Львові перепоховали вірмено-католицького архиєпископа Юзефа Теодоровича - фото 1
У жалобній церемонії взяли участь представники Львівської обласної та міської адміністрацій, депутати, дипломати, урядовці міністерств і відомств України та Польщі, численні жителі міста Львова, представники вірменських громад Польщі та Україні.

перепоховання.jpgПерепоховання Львівського вірмено-католицького митрополита, архиєпископа Юзефа(Овсепа) Теофіла Теодоровича (1864-1938) відбулося у Львові 7 червня 2011 р.

Літургію на Личаківському цвинтарі відслужили ординарій вірмено-католиків Польщі, кардинал Казімєж Нич (Варшава), архиєпископ Львівський, митрополит РКЦ в Україні Мечислав Мокшицький, представник Ватикану монсеньйор Геворк, душпастир вірмено-католиків північної Польщі о. Артур Авдальян (Варшава), а також єрархи УГКЦ, УАПЦ, УПЦ КП, УПЦ, Вірменської Апостольської Церкви, в тому числі протоєрей вірменського кафедрального собору о. Тадеос (Львів), о. Нерсес (Чернівці), диякон Армен Акобян, паламар Геворг Армаганян.

У жалобній церемонії взяли участь представники Львівської обласної та міської адміністрацій, депутати, дипломати, урядовці міністерств і відомств України та Польщі, численні жителі міста Львова, представники вірменських громад Польщі та Україні, повідомляє для РІСУ Самвел Азізян.

Напередодні перепоховання відбулася поминальна Літургія у вірменському кафедральному соборі Львова за участю Предстоятеля Української єпархії Вірменської Апостольської Церкви архиєпископа Григоріса Буніатяна.

Нагадаємо, що архиєпископ Юзеф (Овсеп) Теодорович (1864-1938) був похований на Личаківському цвинтарі Львова. В 1938 році у похороні архиєпископа брали участь Предстоятель Української Греко-Католицької Церкви Митрополит Андрей Шептицький та митрополит Львівський РКЦ, архиєпископ Болеслав Твардовський. 1972 року, під загрозою будівельних робіт і руйнування могили, прах вірменського архиєпископа його учні таємно ексгумували і перенесли в один із родинних склепів. Через 34 роки останки архиєпископа були ідентифіковані і знайшли вічний спокій на колишньому місці.