Апостольский нунцій відвідав прифронтову зону Донеччини

25.02.2016, 10:50
Апостольский нунцій відвідав прифронтову зону Донеччини - фото 1
Апостольский нунцій Клаудіо Гуджеротті здійснив візит у прифронтову зону Луганської області, щоб на власні очі побачити, що там відбувається, а потім поділитися своїми враженнями із Папою Франциском.

nunciy3.jpg-ggg.jpgАпостольский нунцій Клаудіо Гуджеротті здійснив візит у прифронтову зону Донецької області, щоб на власні очі побачити, що там відбувається, а потім поділитися своїми враженнями із Папою Франциском.

24 лютого посланець Святого Престолу зустрівся з мером Краматорська, переселенцями, що проживають у цьому місті, а також побував у благодійному фонді "Карітас Краматорськ", повідомляє "Східний проект".

На початку Архиєпископ Клаудіо Гуджеротті відвідав міськвиконком, де з міським головою Андрієм Панковим обговорив деякі гуманітарні питання. Головною ж темою було питання переселенців і їх адаптації.

Після зустрічі з мером, Архиєпископ завітав до благодійного фонд "Карітас Краматорськ", основою діяльності якого є якраз допомога вимушеним переселенцям. Там почесний гість мав розмову з представниками Ради Церков Краматорська, позаштатним радником міністра соцполітики Олександром Ворошковим, а також з керівництвом Попаснянського району Луганської області.

Про мету свого візиту, Архиєпископ сказав, що приїхав, перш за все, для щоб "передати підтримку Папи людям Донбасу і запевнити людей, що їх проблеми дуже близькі Святішому Престолу".

У спілкуванні з Апостольським нунцієм представники євангельських Церков зазначили крайню важливість і унікальність взаємодії християн різних конфесій на ниві благодійної та волонтерської діяльності в Краматорську. Відзначалося , що провідну роль у цій діяльності відіграє фонд Карітас, а також те, що окрім матеріальної допомоги, переселенці потребують духовної та психологічної підтримки.

Цю позицію підтримав і президент "Карітас Україна" Андрій Васькович:

"Важливо не тільки дати людині матеріальну допомогу, а й віру, і надію на майбутнє. З досвіду можу сказати, що люди, які пережили жахи війни, сповнюються оптимізмом, коли відчувають до себе добре і людське ставлення. І наше завдання стати такими натхненниками".

Як відомо, тільки за 6 місяців минулого року, "Карітас Краматорськ" витратив понад 4,5 мільйонів гривень на харчування і медикаменти для нужденних. Останнім часом благодійний фонд також починає проводити активнішу діяльність у Луганській області, особливо в прифронтовій зоні.

Після закінчення зустрічі і знайомства з персоналом "Карітас Краматорськ", Архиєпископ Клаудіо Гуджеротті висловив бажання зустрітися з представниками молодіжної платформи "ВІЛЬна ХАта", поспілкуватися з молоддю Краматорська, а також відвідати сім'ї переселенців, які проживають у цьому місті.