• Головна
  • Новини
  • Навряд чи Папа влітку приїде в Україну, - Апостольський нунцій...

Навряд чи Папа влітку приїде в Україну, - Апостольський нунцій

01.04.2013, 15:39
Навряд чи Папа влітку приїде в Україну, - Апостольський нунцій - фото 1
Апостольський нунцій в Україні Архиєпископ Томас Едвард Ґалліксон повідомив, що Папа Франциск навряд чи приїде в Україну на святкування 1025-річчя Хрещення Русі.

250x200_24_250x200.jpgАпостольський нунцій в Україні Архиєпископ Томас Едвард Ґалліксон повідомив, що Папа Франциск навряд чи приїде в Україну на святкування 1025-річчя Хрещення Русі.

Про це він сказав у інтерв’ю РБК-Україна.

«Якщо я правильно зрозумів, запрошення Президента Віктора Януковича буде з нагоди національного свята в день Святого Володимира, в липні. Українська Греко-Католицька Церква святкуватиме Хрещення Русі в серпні, з нагоди Синоду, з великим паломництвом, кульмінацією якого буде освячення вівтаря в Кафедральному соборі, 18 серпня. Папа не зможе приїхати двічі впродовж місяця і я бачу заскладним просити Святішого Отця зробити вибір на користь або національного свята, або події настільки важливої у житті Католицької Церкви тут, у Києві. Тому наразі ще неясно», - заявив Архиєпископ.

Апостольский нунцій в Україні зазначив, що у Римі поважають Україну та українців і це ставлення не зміниться у зв’язку з приходом нового Папи.

«Святий Престол має позитивне ставлення до України та визнає великі заслуги українського народу, серед яких - його доброта та відкритість до Євангельського послання Христа. Для всієї нації бажається поступу в соціальній сфері, розвитку справжньої правової держави, а також втілення мрій народу щодо свободи та щодо демократичного самовизначення з повною повагою до гідності людської особи, створеної за образом та подобою Бога», - сказав Апостольський нунцій в Україні Архиєпископ Томас Едвард Ґалліксон.