• Головна
  • Новини
  • Апостольський нунцій Томас Едвард Ґалліксон відвідав Український католицький університет у Львові...

Апостольський нунцій Томас Едвард Ґалліксон відвідав Український католицький університет у Львові

07.02.2012, 16:13
Апостольський нунцій Томас Едвард Ґалліксон відвідав Український католицький університет у Львові - фото 1

Апостольський нунцій в Україні архиєпископ Томас Едвард Ґалліксон ознайомився з історією та діяльністю університету: навідався на будівництво нового університетського містечка, зустрівся з адміністрацією університету та викладачами філософсько-богословського факультету.

exklusiv.gifТомас Едвард Ґалліксон У рамках візиту до Львова Апостольський нунцій в Україні архиєпископ Томас Едвард Ґалліксон 7 лютого відвідав Український католицький університет. Він ознайомився з історією та діяльністю університету: навідався на будівництво нового університетського містечка, зустрівся з адміністрацією університету та викладачами філософсько-богословського факультету.

«Перед тим, як приїхати сюди фізично, я багато читав про діяльність УКУ на його веб-сторінці, однак особисте знайомство перевершило мої сподівання. На мою думку, перед УКУ стоїть багато викликів, адже це єдиний католицький університет на теренах посткомуністичного простору, і студенти цього навчального закладу мусять бути мужніми та цілеспрямовано йти дорогою, якою, можливо, ще ніхто не йшов», – зазначив у коментарі прес-центру УКУ архиєпископ Галіксон після відвідин університету.

Заступник директора РІСУ Мар'яна Карапінка домовляється про інтерв'ю для РІСУВарто зазначити, що Апостольський нунцій є активним блогером і веде особистий блог Deo Volente Ex Animo, цікавиться сучасними комунікаціями і є одним із зареєстрованих користувачів РІСУ. «Недавно я читав лекцію для студентів Києво-Могилянської Академії і згадував про РІСУ. Я вважаю, що це один з найкращих порталів, що пише про релігію в Україні. Також захоплююся роботою, яку здійснює Католицький медіа-центр в Києві», – розповів архиєпископ Ґалліксон у короткій розмові з директором РІСУ Тарасом Антошевським і заступником директора з питань розвитку РІСУ Мар'яною Карапінкою.

Довідка: До призначення в Україну Архиєпископ Томас Едвард Ґалліксон був Апостольський Нунцієм в країнах Карибського регіону. Серед них – Тринідад і Тобаго, Антигуа і Барбуда, Багамські острови, Барбадос, Домініка, Ямайка, Гренада, Гайана, Сент-Кітс і Невіс, Сент-Люсія, Сент-Вінсент і Гренадини, Суринам. Він був також Апостольським Делегатом на Антильських островах.

Народився 14 серпня 1950 року в Су-Фоллз у США. 1976 року прийняв єрейські свячення і 1981 року розпочав готуватись до дипломатичної служби, навчаючись в Папській Церковній Академії. 2004 року блаженний Іван Павло ІІ призначив його Нунцієм в Тринідад і Тобаго, надавши йому архиєпископську гідність.

Світлини Василя Пишковича, РІСУ