• Головна
  • Новини
  • Апостольський Нунцій в Україні вручив вірчі грамоти Президенту України...

Апостольський Нунцій в Україні вручив вірчі грамоти Президенту України

16.11.2011, 16:53
Апостольський Нунцій в Україні вручив вірчі грамоти Президенту України - фото 1
Президент України Віктор Янукович 16 листопада прийняв вірчі грамоти від Апостольського Нунція в Україні Архиєпископа Томаса Едварда Галліксона.

вручення вірчих грамотПрезидент України Віктор Янукович 16 листопада прийняв вірчі грамоти від Апостольського Нунція в Україні Архтєпископа Томаса Едварда Галліксона. Нового нунція для України Папа Бенедикт ХVІ призначив 21 травня 2011 року. На цьому посту він замінив архиєпископа Івана Юрковича.

«З належною до Вас пошаною, наш шановний брат Томас Е. Галліксон, титулярний Архиєпископ Бомарзо, приносить ці Вірчі Грамоти від Нас на знак отримання влади, коли нещодавно, як вам добре відомо, його було призначено Апостольським Нунцієм в Україні, - цитує слова Папи Римського офіційний сайт Львівської архидієцезії РКЦ. - Незаперечні духовні та інтелектуальні чесноти Нашого Легата дають Нам підстави для цілковитої впевненості у тому, що він зуміє якнайналежнішим чином підтримувати співпрацю Святого Престолу та України».

Довідка: Архиєпископ Бомарцо Томас Едвард Ґалліксон (Thomas Edward Gullickson) народився 14 серпня 1950 року в Су-Фоллз у США. 1976 року прийняв священичі свячення і 1981 року розпочав готуватись до дипломатичної служби, навчаючись в Папській Церковній Академії. 2004 року блаженний Іван Павло ІІ призначив його Нунцієм в Тринідад і Тобаго, надавши йому архиєпископський титул. Одночасно він отримав акредитацію в численних країнах регіону Малих Антильських островів.

Дипломатичні стосунки між Святим Престолом та Україною були встановлені 8 лютого 1992 року.