• Головна
  • Новини
  • Блаженний Папа Іван Павло ІІ візитом в Україну 2001 року зламав суспільні стереотипи, - Глава УГКЦ...

Блаженний Папа Іван Павло ІІ візитом в Україну 2001 року зламав суспільні стереотипи, - Глава УГКЦ

02.05.2011, 17:29
Блаженний Папа Іван Павло ІІ візитом в Україну 2001 року зламав суспільні стереотипи, - Глава УГКЦ - фото 1
На думку Предстоятеля УГКЦ, після візиту Папи риторика і тональність висловлювань на його адресу цілком змінилася, бо дуже багато людей в Україні для себе по-новому відкрили Церкву, «роль і місце духовного життя не тільки в житті громадянина, а й суспільства як такого».

Святослав_Шевчук1.jpg«Було дуже помітно, як під час першого дня перебування Папи у Києві люди начебто з такою недовірою до нього ставилися – не дуже було видно людей на вулицях, коли Папа переїжджав. Але коли Папа вже від’їжджав з Києва, то люди масово вийшли на вулиці його проводжати. То був такий злам стереотипу в простих українців дуже яскравий», − сказав Глава Української Греко-Католицької Церкви Святослав (Шевчук) Польському радіо з нагоди беатифікації Папи Івана Павла ІІ.

На думку Предстоятеля УГКЦ, після візиту Папи риторика і тональність висловлювань на його адресу цілком змінилася, бо дуже багато людей в Україні для себе по-новому відкрили Церкву, «роль і місце духовного життя не тільки в житті громадянина, а й суспільства як такого», повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Глава УГКЦ висловив жаль з приводу того, що сьогодні є певні сили, які намагаються дискредитувати особу Папи Івана Павла ІІ і, називаючи себе греко-католиками, навіть прямо виступали проти його беатифікації.

Йдеться про секту так званих «підгорецьких отців», які самі протестували проти беатифікації Івана Павла ІІ і закликали до цього увесь світ. «Очевидно, що це, до певної міри, намагання атакувати нашу Церкву», − підкреслив Глава УГКЦ.

«Думаю, що беатифікація дасть новий поштовх для популяризації блаженного Івана Павла ІІ і розвитку Католицької Церкви на теренах України», − підсумував Патріарх.