• Головна
  • Новини
  • Анонс: Школа іконопису УКУ «Радруж» запрошує на Тиждень знайомства з іконописом...

Анонс: Школа іконопису УКУ «Радруж» запрошує на Тиждень знайомства з іконописом

23.05.2020, 22:12
Анонс: Школа іконопису УКУ «Радруж» запрошує на Тиждень знайомства з іконописом - фото 1
Іконописна школа «Радруж» проводить онлайн 24-30 травня Тиждень знайомства з іконописом. У рамках програми буде проведено 12 вебінарів у ZOOM, запропоновані цікаві відеоролики та буде можливість поспілкуватися

Іконописна школа «Радруж» проводить онлайн 24-30 травня Тиждень знайомства з іконописом. У рамках програми буде проведено 12 вебінарів у ZOOM, запропоновані цікаві відеоролики та буде можливість поспілкуватися.

До Тижня будть залучені відомі іконописці, богослови, мистецтвознавці.

Заняття будуть відбуватися о 18:30 і 19:30 щодня 24-29 травня, а 30 травня відбудеться онлайн-презентаія основних та додаткових програм Школи.

«Запрошуємо у зручному і лаконічному форматі довідатись більше про неймовірний світ давнього, але дуже актуального мистецтва іконопису, — розповідають в Іконописній школі «Радруж», яка діє в УКУ. — Ми радо поділимось духовними підходами до цієї церковної практики. Богословськими, філософськими, історичними та історико-мистецькими знаннями про феномен ікони, який не залишає байдужими  навіть людей з-поза Церкви. І, нарешті, цінними техніко-технологічними прийомами створення давніх і нових сакральних образів.

Лише так можна зрозуміти велич явища, про яке варто знати кожній церковній та культурній людині і якому варто посвятити життя. Ікона є великим надбанням людської цивілізації, а ми так «вузько» і, часто, «примітивно» на неї дивимось».

Про формат зустрічей та детальну програму Тижня, можна дізнатися на сторінці: http://radruzh.ucu.org.ua/ 

Участь у програмі є безкоштовною, кількість учасників необмежена. Необхідно лише зареєструватися, заповнивши спеіальну форму: https://drive.google.com/open?id=1PNJc7IJOAK9YzJ5uLFqPwXkXttQ5AzX8oxTm63LQjPU

Тиждень знайомства з іконописом