• Головна
  • Новини
  • Анонс: вебінар «Міжрелігійний діалог в світі: історичний екскурс і сучасний стан» за участі проф. Людмили Филипович...

Анонс: вебінар «Міжрелігійний діалог в світі: історичний екскурс і сучасний стан» за участі проф. Людмили Филипович

27.04.2020, 10:48
Анонс: вебінар «Міжрелігійний діалог в світі: історичний екскурс і сучасний стан» за участі проф. Людмили Филипович - фото 1
Інститут релігії та суспільства УКУ проводить 29 квітня (початок о 11:00) вебінар на тему «Міжрелігійний діалог в світі: історичний екскурс і сучасний стан».

Інститут релігії та суспільства УКУ проводить 29 квітня (початок о 11:00) вебінар на тему «Міжрелігійний діалог в світі: історичний екскурс і сучасний стан».

Спікерка: Людмила Филипович, доктор філософських наук, професор, зав. відділом філософії та історії релігії Інституту філософії імені Г.С.Сковороди НАН України, віце-президент Української асоціації релігієзнавців

Модератор: Тарас Дзюбанський, директор Інститут релігії та суспільства УКУ

Розглядатиметься історія міжрелігійного діалогу через постання міжнародних міжрелігійних об’єднань, які виникають наприкінці ХІХ – початку ХХ ст. як ініціативи різних релігійних спільнот християнського, юдейського, мусульманського, індуського та буддійського походження.

Із поодиноких ініціатив міжрелігійного спілкування діалог перетворюється на постійно діючий формат комунікації віруючих різних деномінацій, який представлений різноманітними радами, товариствами, асоціаціями, комітетами, рухами тощо, зокрема Парламентом релігій світу. Міжрелігійний діалог стає мережевим, через який обговорюються, а часто і вирішуються не тільки релігійні, але й нерелігійні проблеми.

Діалог, незважаючи на всі складності, — це єдина можлива форма подолання конфліктів в світі, утвердження мирного співжиття людей різних національностей, політичних поглядів, соціальних станів. Щороку зростає роль в цьому порозумінні саме міжрелігійного діалогу.

Реєстрація (обов’язкова) за посиланням: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZEqf-CspzksHdEKQYZ187ZaKbZCeQrtnIA5

Вебінар з Людмилою Филипович