• Головна
  • Новини
  • Анонс: в УКУ представлять гарвардський проект про релігійну мапу сучасної України...

Анонс: в УКУ представлять гарвардський проект про релігійну мапу сучасної України

04.09.2019, 14:39
Український Католицький Університет у співпраці з Українським Науковим Інститутом Гарвардського університету проводять публічну лекцію «релігійна мапа сучасної України».

Український Католицький Університет у співпраці з Українським Науковим Інститутом Гарвардського університету проводять публічну лекцію «Релігійна мапа сучасної України». Захід відбудеться 5 вересня 2019 р. з 16:30 до 18:00, в Академічному корпусі, вул. Козельницька, 2а (цокольний поверх, Лекторій УКУ 016).

Лектори:

  • Вікторія Середа, доцент кафедри соціології УКУ, асоційований дослідник програми МАПА Українського Наукового Інституту Гарвардського університету;
  • Костянтин Бондаренко, ІТ спеціаліст, Менеджер програми МАПА Українського Наукового Інституту Гарвардського університету.

На зустрічі представлять програму «МАПА. Цифровий атлас України», що розробляється в Українському Науковому Інституті Гарвардського університету. Основний фокус робитиметься на підрозділі «Сучасний атлас», частиною якого є новий проект «Релігійна революція», присвячений змінам у релігійному ландшафті країни.

Автори програми розкажуть як можна використовувати цей проект для дослідження релігійних, економічних, історичних, політичних та соціальних трансформацій в Україні.

У модулі буде представлено візуалізовані дані про три різні виміри, в межах яких люди проявляють свою релігійність – через приналежність, практики і вірування. Також «МАПА» дозволяє оцінити вплив Томосу про автокефалію на готовність населення змінити свою конфесійну приналежність та проаналізувати фактори, що впливають на переходи українських православних парафій до новоствореної Православної Церкви України. Важливою специфікою проекту є його інтерактивність.