У Києві проведуть симпозіум з цифрового богослов’я

13.05.2019, 13:57
У Києві проведуть симпозіум з цифрового богослов’я - фото 1
З 23 по 25 травня у столиці відбудеться Перший симпозіум на тему цифрового богослов’я.

З 23 по 25 травня у столиці відбудеться Перший симпозіум на тему цифрового богослов’я.

Анонс.gif

Організатори заходу - Центр досліджень CODEC при Даремського університеті (Велика Британія) та Християнський центр “Реаліс”.

Симпозіум, що складається з кількох відкритих лекцій та одноденного воркшопу, фокусуватиме увагу на впливі digital-культури й технологій (штучний інтелект, роботизація, соціальні медіа) на сучасне християнство, а також теології - на цифрову цивілізацію.

Крім того, на конференції розглядатимуть наступні питання:

●       Мислення про Бога й віру в цифровій культурі;

●       Християнство за цифрового посередництва;

●       Застосування технологій у релігійному житті;

●       Формат участі християн у суспільних дискусіях щодо впливу цифрових технологій;

●       Наукова фантастика, технофілія і андроритми.

Лектори Симпозіуму - доктор Пітер Філліпс та доктор Джонас Курлберг.

Д-р Пітер Філліпс з 2008 року є науковим співробітником у галузі цифрової теології в Даремському університеті (Велика Британія). Перший директор дослідницького центру CODEC (інституція спеціалізується на дослідження взаємодії християнства та цифрової сфери). Багато років вивчав і викладав Новий Заповіт. Автор видань: “Пролог Четвертої Євангелії: читаємо послідовно” (2006, T&T Clark); “Біблія, соціальні медіа та цифрова культура” (2019, Routledge).    

Д-р Джонас Курлберг з 2018 року є менеджером магістерської програми з цифрової теології в CODEC. Має диплом Магістра теології (Лондонська школа Богослов’я), Магістра соціології (Лондонська школа економіки) та Ph.D. (Бергенський університет, Норвегія). В даний час він досліджує богословський вимір впливу цифрових технологій на політику і суспільство.

Взяти участь у Симпозіумі запрошуються християнські служителі (пастори, молодіжні керівники, місіонери, диякони, проповідники); працівники у сфері цифрових технологій та особи, які цікавляться IT, digital-технологіями та їхнім впливом на суспільне життя.

Детальний розклад Симпозіуму, умови участі, час та місце заходу доступні на офіційному сайті Християнського центру “Реаліс”.

Контактна особа: Андрій Мелешко (063 625 06 57, [email protected]).