• Головна
  • Новини
  • Філософсько-богословський факультет УКУ у Львові презентуватиме книжку “Отці про багатство і бідність”...

Філософсько-богословський факультет УКУ у Львові презентуватиме книжку “Отці про багатство і бідність”

22.11.2018, 13:27
Філософсько-богословський факультет УКУ у Львові презентуватиме книжку “Отці про багатство і бідність” - фото 1
27 листопада Філософсько-богословський факультет УКУ презентуватиме книжку “Отці про багатство і бідність”. Презентація відбудеться 27 листопада о 15.00 у конференц-заліі Львівскої духовної семінарії (Хуторівка, 35 А). Участь у ній візьме проректор УКУ Мирослав Маринович.

27 листопада Філософсько-богословський факультет УКУ презентуватиме книжку “Отці про багатство і бідність”. Презентація відбудеться  27 листопада о 15.00 у конференц-заліі Львівської духовної семінарії (Хуторівка, 35A).  Участь у ній візьме проректор УКУ Мирослав Маринович.

презентація.jpg

До збірника ввійшли вибрані святоотцівські твори ІІІ-V століть на тему нерівномірного розподілу благ між багатими і бідними. Натхненням для соціальних проповідей отців є як біблійні тексти: історія про зустріч Ісуса з багатим юнаком, притча про багача і Лазаря, старозавітня історія про виноградник Навота та інші повчання Ісуса Христа, так і соціальні виклики їхньої доби: соціальна несправедливість, поширення лихварства, незавидне становище бідних, хворих і прокажених, потреба доброчинності й милостині.