• Головна
  • Новини
  • БФ "Карітас-Київ" спільно з Мін’юстом організовує форум "Україна: виклики розділеної держави"...

БФ "Карітас-Київ" спільно з Мін’юстом організовує форум "Україна: виклики розділеної держави"

06.10.2018, 17:42
Форум "Україна: виклики розділеної держави" відбудеться в Києві 9 жовтня з 18.00 до 19.30. Українські інтелектуали обговорять проблеми, що постали перед Україною після Майдану 2013-14 року з погляду філософії, історії, культури, етики, права.

9 жовтня о 18:00 в Києві відбудеться форум «Україна: виклики розділеної держави». Захід присвячений проблемам, які стоять перед українським суспільством в контексті воєнних подій після Майдану 2013–2014 року. Головна мета форуму: аналіз та осмислення реалій українського суспільства, культури, освіти, гуманітарної та політичної складової, пов'язаних із війною, поділами в межах суспільства, держави, на національному і глобальному рівнях. Саме тому організатори – Благодійний фонд «Карітас-Київ» та Головне територіальне управління юстиції у місті Києві – запрошують до обговорення широке коло експертів з активною громадянською позицією.

Україна перебуває у стані драматичного протистояння, де зовнішні конфлікти помножуються внутрішніми поділами суспільства. Реальність війни спонукає замислитися над природою миру, шляхами творення тривкого миру і сталого розвитку, звернутись до аналізу витоків і проблем, що стоять перед Україною. 

Спікери форуму:

Антон Дробович – філософ, громадський активіст, культурний діяч

Катерина Тягло – кандидат соціологічних наук, дослідниця, менеджерка соціально-культурних проектів, письменниця.

Галя Василенко – редакторка, перекладачка. Випускниця Києво-Могилянської академії зі спеціальностей «Історія», «Юдаїка». Досліджує культуру історичної пам’яті в Україні, зокрема, пам’ять про історичні травми. Членкиня редколеґії журналу «Ідеологія та політика».

О.Андрій Боднарук – голова Прес-бюро Київської Архиєпархії УГКЦ

Мар'яна Колотило – кандидат філософських наук, дослідниця в галузі філософії освіти та політичної філософії, викладач КПІ ім. Ігора Сікорського

Віолета Артемчук – координатор Гарячої лінії ГО «Донбас СОС»

 

Захід відбудеться 9 жовтня з 18:00 до 19:30 за адресою:

Київ, Музейний провулок, 2д, Головне територіальне управління юстиції у місті Києві.

 

Для участі у форумі потрібно зареєструватися:
https://goo.gl/forms/6Hq09nv3Nctps1jv2

Форум реалізується в рамках проекту «Об’єднуючи людей заради розбудови миру».

Сторінка події у фейсбуці: https://www.facebook.com/events/329008560987982

Контактна особа:  Яна Рожнятовська (066) 447 75 97, [email protected]