• Головна
  • Новини
  • Анонс: у Львові пройде Перший Форум сім’ї (програма і деталі)...

Анонс: у Львові пройде Перший Форум сім’ї (програма і деталі)

12.09.2018, 15:29
Анонс: у Львові пройде Перший Форум сім’ї (програма і деталі) - фото 1
Вже завтра, 13 вересня у Львові, в стінах Львівського національного університету ім. І.Франка, відбудеться Перший Форум сім`ї. Початок о 9:00.

baner.jpgВже завтра, 13 вересня у Львові, в стінах Львівського національного університету ім. І.Франка, відбудеться перший Львівський Обласний Форум Сім`ї. Початок о 9:00.

Науковці, освітяни, релігійні діячі, соціальні працівники, психологи, журналісти, просімейні активісти та волонтери зберуться задля пошуку ідей та пропозицій щодо формування національної сімейної політики.

Серед доповідачів Форуму є представники різних релігійних спільнот – православні, католики, протестанти, юдеї та мусульмани.

Перед початком форуму на площі перед університетом відбудеться флешмоб за підтримки Студентської ради Львова.

Основана програма заходу складається з двох частин: у першій — пленарне засідання з 6-ма доповідями провідних спеціалістів, а в другій – шість тематичних секцій у двох панельних дискусіях.

Одна із важливих панельних дискусій — “Потенціал релігійних спільнот: роль та практичні завдання у захисті та розвитку інституту сім’ї”. Учасники дискутуватимуть про роль релігії у зміцненні і розвитку Інституту сім’ї, розглянуть досвід громадських організацій підтримки сімей в умовах військового конфлікту, зокрема, сімей переселенців зі Сходу та Криму та інше. Представники різних релігійних конфесій поділяться досвідом власного служіння у цій сфері.

Доповідачами секції будуть: о.Роман Лаба (РКЦ), доктор богослов’я, директор Всеукраїнського бюро у справах душпастирства родин при єпископаті РКЦ України; о.Михайло Сивак (УПЦ КП), проректор Львівської православної богословської академії УПЦ КП, кандидат богословських наук, автор книги “Анатомія і психологія сімейного конфлікту”; о.Михайло Коник (УПЦ), глава Сімейного відділу Львівської єпархії УПЦ, провідний спеціаліст служби у справах дітей Дрогобицької РДА, керівник проекту “Наставництво” Благодійного фонду “Сім'я кожному”; Ернест Абкелямов, керівник культурного центру кримських татар та релігійної громади мусульман у Львові, а також голова правління Благодійний Фонд «Хайтарма»; Богдан Луць (ЄХБ), бакалавр пасторського служіння, пресвітер Львівської центральної церкви «Дім Євангелія».

Модеруватиме дискусію Тарас Бабенчук.

Потенціал релігійних спільнот: роль та практичні завдання у захисті та розвитку інституту сім’ї

Під час секції «Сімейна політика: формування та методи реалізації» учасники обговорюватимуть практичні кроки дій для реалізації національної сімейної стратегії та аналізуватимуть досвід реалізованих проектів в інших областях України.

Серед учасників дискусії: Наталія Кузяк, директор департаменту соціального захисту населення Львівської обласної державної адміністрації, Андрій Москаленко,  Заступник міського голови Львова з питань розвитку, Мирослав Возняк, заступник голови громадської організації «Івано-Франківський християнський рух за життя».

Модеруватиме дискусію Юрій Підлісний, доктор філософії, завідувач кафедри політичних наук, керівник програми Етика-Політика-Економіка УКУ.

Сімейна політика: формування та методи реалізації

Які труднощі виникають на шляху до рівноваги у подружньому житті? Чоловік і дружина — це партнери чи конкуренти? Які доводять одне одному свою кар`єрну та фінансову спроможність? Як плекати здорове партнерство у сім`ї? — про це говоритимуть під час дискусійної панелі «Сучасна сім’я: від партнерства до конкуренції”.

Учасниками дискусії будуть: Лариса Дідковська, доцент Львівського національного університету імені Івана Франка, практикуючий гештальт-терапевт, президент Української асоціації гештальт-терапії, Олеся Кука, директор Інституту родини і подружнього життя Українського Католицького Університету, о.Ростислав Пендюк, голова Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ, Віта Якубовська, магістр богослов’я, біоетик, консультант у родинній порадні Львівської архидієцезії РКЦ, лектор курсу передподружніх наук, кореспондент суспільно-релігійного часопису CREDO, Михайло Хром'як, декан заочного відділення Львівської богословської семінарії Церкви християн віри євангельської, старший науковий співробітник в Інституті філософської освіти та науки НПУ ім. Драгоманова.

Модеруватиме дискусію журналіст Тетяна Міщенко.

Сучасна сім’я: від партнерства до конкуренції

Чи потрібна в школах сексуальна освіта, у чому вона полягає, які загрози несе і що є найбільшим викликом для нашого суспільства, — про це говоритимуть на секції «Сексуальна освіта в школах: виклики та загрози».

Учасниками дискусії будуть: о. Петро Майба, заступник Голови комісії УГКЦ у справах освіти та виховання, Людмила Гридковець, мати шести дітей, практикуючий психолог, кандидат психологічних наук, декан факультету психології Київський Інститут Бізнесу та Технологій, Катерина Мячіна, журналістка, засновниця онлайн-проекту з сексуальної освіти для підлітків “Вперше”.

Модератор: о.Дмитро Романко, сімейний консультант, духівник молодіжного руху “Справжня любов чекає”, засновник Сімейний інноваційний простір «Як Вдома» у Львові.

Сексуальна освіта в школах: виклики та загрози

Ще одна дражлива тема — «Ґендерна ідеологія: міфи та реальність». Тут говоритимуть про основні прояви гендерної ідеології та її вплив на свідомість людей, поширені стереотипи і упередження, а також виправдану критику.

Учасниками дискусії будуть: Наталія Федорович, заступник міністра соціальної політики України (м. Київ), Назарій Петрів, науковий співробітник Інституту родини та подружнього життя Українського Католицького Університету, о.Юрій Блажиєвський, головний редактор журналу «Скинія», священик Згромадження св. Луїджі Оріоне, духівник львівського Товариства студентів-католиків “Обнова”, Олександра Скляр, голова та серце Сестринства святої Ольги, консервативної ініціативи “Катехон”, Ірина Процик, головна редакторка “Львівської газети”

Модератор: отець Микола Мишовський, головний редактор часопису CREDO (м. Вінниця)

Ґендерна ідеологія: міфи та реальність

Під час панельної дискусії у секції «Реалізація жіночого лідерства в контексті розвитку інституту сім’ї» дізнаєтеся, чи може жінка бути активною у громадському житті і успішною у подружжі? Як балансувати між зайнятістю і родиною? Кожна із учасниць розповість про свої секрети збереження рівноваги у подружжі.

Учасниками дискусії будуть: Оксана Кочерган, матір 9-ти дітей, сімейний консультант, засновниця Школи св. Софії у Львові, президент Батьківської християнської асоціації «Алетея», Надійка Гербіш, письменниця і перекладачка, фахівчиня з управління проектами в сфері міжнародних прав американської компанії Mosaic Rights Management для Східної та Нордичної Європи, Уляна Дорош, депутат @Львівська обласна рада, начальник управління з питань праці та сімейної політики @Департамент соціального захисту населення Львівської ОДА, Юлія Гвоздович, голова ГО “Батьки в дії”, депутат Львівської міської ради.

Модераторуватиме дискусію Ольга Зарічинська, керівник відділу розвитку УКУ

Реалізація жіночого лідерства в контексті розвитку інституту сім’ї

Для дітей і для дорослих

Також під час Форуму у парку Франка діятиме відпочинкова зона для дітей, де разом із аніматорами вони зможуть цікаво та весело провести час. Професіонали із десятирічним досвідом — літній дитячий та молодіжний табір «Мрійники» та студія дитячої творчості «Руда Панда» проведуть для ваших дітлахів майстер-класи, бульбашкові шоу та ще багато цікавого!

На завершення Форуму можна буде відпочити у дружній атмосфері під час перегляду вечірнього фільму під відкритим небом — «Товариство мертвих поетів» разом з «Кіноклубом Oleh Yaskiv«.

 Нагадаємо, захід ініціювала громадська організація «Платформа розвитку стосунків» за підтримки департаменту соціального захисту населення Львівської облдержадміністрації та організовується у співпраці з Українським католицьким університетом, Комісією УГКЦ у справах родини, Львівською архидієцезією Римо-Католицької Церкви, представниками протестантських, мусульманських та єврейських спільнот, міських та обласних громадських організацій.

Детальна програма Форуму

Реєстрація для участі за посиланням.

Подія у Facebook

Координатор форуму – Ольга Матвійчук.

Контактний тел.: 067 77 62 930, e-mail: [email protected]