• Головна
  • Новини
  • Анонс: розпочато набір на літню школу соціальної думки Митрополита Андрея Шептицького...

Анонс: розпочато набір на літню школу соціальної думки Митрополита Андрея Шептицького

06.02.2018, 16:48
Інститут релігії та суспільства Українського католицького університету оголошує набір на навчання у VІІI літній школі «Соціальна думка Митрополита Андрея Шептицького»

Інститут релігії та суспільства Українського католицького університету оголошує набір на навчання у VІІI літній школі «Соціальна думка Митрополита Андрея Шептицького».

Мета літньої школи – глибше ознайомити учасників з духовним спадком і діяльністю Митрополита Андрея та розвинути їхнє вміння жити згідно з християнськими цінностями у суспільному житті. Головний акцент буде поставлено на побудові суспільства на засадах християнської моралі й цінностей, а також пошуках порозуміння в мультирелігійному та багатоконфесійному середовищі. Важливими складовими школи є її екуменічний характер, відкритість до діалогу, свобода інтелектуальних дискусій, невимушена й дружня атмосфера – все це сприяє комфортному навчанню протягом школи всіх учасників незалежно від їхнього релігійного світогляду та конфесійної приналежності.

Під час навчання щоранку відбуватимуться тематичні заняття й дискусії з лекторами, обговорення у малих групах. Серед лекторів школи: Мирослав Маринович, Ліліана Гентош, Ярослав Грицак, Тарас Возняк, Оксана Гайова, Олег Турій.

Під час лекційних зустрічей будуть підняті питання історичного контексту та богословського виміру суспільного вчення; суспільно-політичної етики Митрополита Андрея й актуальності його вчення; проявів суспільної думки Митрополита, зокрема розгортання мережі порятунку євреїв під час Другої світової війни.Школа також передбачає духовну та культурну програму (молитву у крипті собору святого Юра, похід до Національного музею імені Андрея Шептицького у Львові, поїздку місцями Андрея Шептицького, інтерактивні ігри, перегляд фільмів, відвідини Всеукраїнського єврейського благодійного фонду „Хесед-Ар’є”, екскурсії по Львову та УКУ тощо). На завершення курсу учасники отримають сертифікат із переліком прослуханих тем і годин.

До участі у навчанні запрошуються студенти гуманітарних студій, мирянські та громадські активісти, а також усі, хто бажає поглибити знання християнського суспільного вчення (незалежно від релігійно-конфесійної приналежності). Вік учасників 18–40 років.

Учасники проживатимуть у Львівській духовній семінарії Святого Духа (вул. Хуторівка 35), а заняття відбуватимуться у приміщенні філософсько-богословського факультету Українського католицького університету (вул. Хуторівка, 35a) з 24 червня по 1 липня 2018 року.

Організатори покривають фінансові витрати на проживання та харчування учасників, а також виготовлення матеріалів семінару. Транспортні витрати покривають самі учасники.

Обов’язковою умовою зарахування на навчання є мотиваційний лист та анкета. Учасники, яких повідомлять про зарахування на літню школу, зобов’язані попередньо ознайомитися з матеріалами курсу, що їх їм надішлють організатори.

Проект реалізовується завдяки фінансовій підтримці Niwano Peace foundation.

Остання дата прийому документів: 15 травня 2018 р.

Відповідь про зарахуванняапліканти отримають до 25 травня 2018 р.

Щоб подати заявку на літню школу, потрібно заповнити форму, яка містить анкету та мотиваційний лист https://docs.google.com/forms/d/127RlXSPxk9LG8HjIPBVoCvTrC8Qpd9rGDNi8yy7xC8M/edit

Довідки за телефоном: (032) 240-99-40 та 3252 та 3207 (внутрішні) та за електронною скринькою: [email protected]