• Головна
  • Новини
  • Парафія св. Івана Павла ІІ запрошує на «Римське Різдво» в УКУ...

Парафія св. Івана Павла ІІ запрошує на «Римське Різдво» в УКУ

21.12.2017, 11:32
Парафія св. Івана Павла ІІ запрошує на «Римське Різдво» в УКУ - фото 1
Ввечері 24 грудня о 21.00 год. римо-католицька Парафія св. Івана Павла ІІ запрошує всіх на відкрите святкування Різдва за григоріанським календарем у приміщенні Українського католицького університету (вул. Хуторівка, 35 А).

Ввечері 24 грудня о 21.00 год. римо-католицька Парафія св. Івана Павла ІІ запрошує всіх на відкрите святкування Різдва за григоріанським календарем у приміщенні Українського католицького університету (вул. Хуторівка, 35 А).

Римське-Різдво-1w.gif

Захід, званий популярно «Римським Різдвом», відбувається вже сьомий раз. Цьогорічна назва "Святкуймо двічі. Частина 1: Католицьке Різдво" вказує на факт, що у Львові традиційно відзначається Різдво за двома календарями. Це взаємне збагачення різних традицій і визнання, що прихід Спасителя є таким важливим, що не шкодуємо його святкувати двічі! Цьогоріч вперше 25 грудня буде вихідним.

Римське-Різдво-2w.gif

«Римське Різдво» - це святкування відкрите для всіх. Ми прагнемо пережити його як удома: вноситься вифлеємське світло, встановлюємо фігурки в вертепі, читаючи всі разом віршовані молитви, ділимось різдвяним хлібом, колядуємо. Опісля учасники зможуть й у своїх домівках застосувати деякі елементи святкування. Опівночі буде Різдвяна урочиста Меса – “Пастирка”. Музичний супровід - гурт Lux mundi.  Після Служби спецільними автобусами буде можна повернутися додому.

Римстке-різдво-3w.gif

Особливістю святкування Різдва у Львові є участь студентів з африканських країн, які навчаються у Львові. Вони будуть ділитися власними національними різдвяними традиціями.

Римське-різдво4w.gif

Для англомовних гостей буде проводитися переклад (треба взяти мобільний, котрий приймає радіо, з навушниками).

Організатори запрошують усіх розділити з ними радість різдвяних свят, яка єднає людей доброї волі в цілому світі.

Римське-різдво-5w.gif

Парафія св. Івана Павла ІІ має каплицю на вул. Стрийській, 6 (Сокільники, перша зупинка за автовокзалом у напрямку Ашану), але Святвечір і “Пастирку” традиційно проводять в УКУ з причини великій кількості відвідувачів. В каплиці відбудуться служби 25 грудня о 9 і 12 год. Детальніше за тел. 097 517 06 42 о. Григорій Драус.