• Головна
  • Новини
  • У Львові відбудеться Міжрелігійний Симпозіум про міграцію...

У Львові відбудеться Міжрелігійний Симпозіум про міграцію

06.12.2016, 11:47
У Львові відбудеться Міжрелігійний Симпозіум про міграцію - фото 1

У четвер, 8 грудня 2016 року, у Львові відбудеться Міжрелігійний Симпозіум «Міграція крізь призму міжрелігійного діалогу: погляд юдаїзму, християнства та ісламу». Захід пройде під егідою Духовного управління мусульман України «Умма» та Центру міжконфесійного та міжрелігійного діалогу «Лібертас».

У четвер, 8 грудня 2016 року, у Львові відбудеться Міжрелігійний Симпозіум «Міграція крізь призму міжрелігійного діалогу: погляд юдаїзму, християнства та ісламу». Захід пройде під егідою Духовного управління мусульман України «Умма» та Центру міжконфесійного та міжрелігійного діалогу «Лібертас».

Мета цього заходу – представити розуміння феномену міграції крізь призму трьох головних аврамістичних релігій. Із загостренням міграційної кризи у світі та із збільшенням числа внутрішньо переселених осіб в Україні (понад мільйон осіб), суспільство шукає відповідей на виклики цього феномену. Дуже часто мігрантів та внутрішньо переселених осіб бачать, як загрозу (економічну, культурну чи релігійну), проте мігранти/переселенці – це частина українського народу з великим потенціалом.

Саме про потенціали та про сам досвід мігрантів і внутрішніх переселенців йтиме мова під час міжрелігійного симпозіуму у Львові під назвою «Mіграція крізь призму міжрелігійного діалогу: погляд юдаїзму, християнства та ісламу».

Симпозіум стане продовженням минулорічного заходу «Майбутнє християнсько-ісламських відносин в Європі у контексті сучасних міграційних процесів» (3 грудня, 2015 р, м. Київ), ініційованим Духовним управлінням мусульман «УММА», Центром міжконфесійного та міжрелігійного діалогу «Лібертас» та Українською асоціацією релігієзнавців.

Співорганізатори-партнери заходу:

Ісламський культурний центр імені Мухаммада Асада (м. Львів), Всеукраїнський єврейський благодійний фонд «Хесед-Ар’є», Львівська Єпархія Української Православної Церкви Київського Патріархату, Український Католицький Університет, Львівська міська рада, «Крим SOS», Федерація Всесвітнього Миру.

Головний медіапартнер:

Релігійний інтернет-ресурс «Духовна Велич Львова»

Місце та час проведення:

Львівська міська рада (мала сесійна зала, ауд. 230)

15:00-17:00 год.

симпозіум.jpg