• Головна
  • Новини
  • Науковці та богослови у Львові розглянуть стосунки протестантської Реформації та католицтва...

Науковці та богослови у Львові розглянуть стосунки протестантської Реформації та католицтва

29.10.2015, 15:04

3 листопада 2015 р. у конференц-залі Філософсько-богословського факультету УКУ відбудеться круглий стіл «Реформація і католицтво». Ініціаторами заходу виступають Ресурсно-дослідницький центр Євро-Азіатської акредитаційної асоціації, Філософсько-богословський факультет та Інститут екуменічних студій УКУ.

3 листопада 2015 р. у конференц-залі Філософсько-богословського факультету УКУ відбудеться круглий стіл «Реформація і католицтво». Ініціаторами заходу виступають  Ресурсно-дослідницький центр Євро-Азіатської акредитаційної асоціації, Філософсько-богословський факультет та Інститут екуменічних студій УКУ.

Круглий стіл відбувається в рамках програми заходів, присвячених 500-річчю Реформації.

Мета заходу є стимулювання науково-богословської та релігієзнавчої рефлексії у сферах взаємодії протестантської Реформації та католицтва. 

До участі у заході запрошуються науковці, богослови, релігієзнавці, студенти, представники духовенства.

Проблемні поля круглого столу

  • Історія протестантсько-католицьких стосунків у східноєвропейському контексті;
  • Ґенеза католицького та протестантського богослов’я, точки дотику та диференціації;
  • Реформація і питання християнської єдності, екуменічний діалог;
  • Розуміння Церкви (екклезіологія) в католицтвіі протестантизмі;
  • Питання взаємовпливів католицтва та протестантизму.

 Робочі мови круглого столу: українська, англійська (синхроний переклад забезпечено)

Розклад заходу

Круглийстіл «Реформація і католицтво» відбудеться 3 листопада з 10.00. до 14.00. Початок реєстрації о 9.00.

Реєстрація

Для реєстрації в якості учасника заходу необхідно до 30 жовтня 2015 року заповнити форму учасника конференції bit.ly/ReformationCatholicism2015.

Доповідачі

  • Вікторія Любащенко– доктор філософських наук, професоф кафедри історії Церкви Українського католицького університету (Львів, Україна). Доповідь: «Політична думка в Речі Посполитій: католики vs протестанти».
  • Роман Соловій – кандидат історичних наук, докторант Evangelische Theologische Faculteit (Лювен, Бельгія), директор Ресурсно-дослідницького центру ЄААА Доповідь: «Феномен "нового чернецтва": католицькі традиції та протестантські інновації у контексті постмодерної релігійності».
  • о. Марко Бляза, TI – профессор екуменічного та догматичного богослов'я Папськогобогословськогофакультету св. Анджея Боболя (Варшава, Польща). Доповідь:«Антропологія та сотеріологія: ґенеза та порівняльнийаналізміжкатолицьким та протестантськимрозуміннями».
  • Роберт Марко – професор, завідувач кафедри богослов'я в університеті Томи Аквінського, викладач коледжу Кальвіна (ҐрендРапідз, Мічіґан, США). Доповідь: «Католицьке розуміння Церкви та виклики церковної єдності у світлі документів офіційних діалогів між Католицькою та протестантськими Церквами».

Інформація

Інформація про підготовку заходу – на сайті: reformation500.e-aaa.info.

Зорганізаційнимкомітетомможнасконтактуватися по електроннійпошті: [email protected]