• Головна
  • Новини
  • Історію стосунків Риму і Східних Церков представлять у Львові...

Історію стосунків Риму і Східних Церков представлять у Львові

25.09.2015, 11:30
Історію стосунків Риму і Східних Церков представлять у Львові - фото 1
Видавництво УКУ у співпраці з видавництвом «Свічадо» видало друком переклад на українську мову класичної праці професора Вільгельма де Фріса «Рим і Патріархати Сходу», в котрій представлено глибокий аналіз відносин між Римом і Східними Церквами.

Рим і Патріархати СходуВидавництво УКУ у співпраці з видавництвом «Свічадо» видало друком переклад на українську мову класичної праці професора Вільгельма де Фріса «Рим і Патріархати Сходу», в котрій представлено глибокий аналіз відносин між Римом і Східними Церквами.

Ця книга показує, як формувалася і змінювалася позиція Риму щодо проблем, зумовлених існуванням у рамках Вселенської Церкви самобутніх Східних Церков, а також способи і засоби, якими римські архиєреї намагалиcя ці проблеми розв'язати.

У праці відстежено розвиток відносин між Римом і християнським Сходом, докладно описано численні спроби єднання, їх успіхи і невдачі.

Особлива увага приділяється давнім патріархатам Сходу, латинській Константинопольській імперії, уніям коптів, сирійців, ассирійців, румунів. Розглянуті також Берестейська, Ужгородська та Хорватська унії.

Вільгельм де Фріс переконаний: історія дала негативну оцінку спробам латинізації Східних Церков. Історичний досвід доводить, що нові стосунки між Церквами слід розбудовувати на тих засадах, які через кілька років після появи цієї книги сформулював ІІ Ватиканський собор.

Презентація відбудеться 30 вересня 2015 р. у львівському Гарнізонному храмі Свв. Апп. Петра і Павла (вул. Театральна, 11), поч. о 19:00. У ній візьмуть участь: ректор УКУ о. д-р Богдан Прах, о. д-р Іван Дацько, президент Інституту екуменічних студій УКУ, проф. Олег Турій, проректор із програмного розвитку УКУ, о. д-р Юрій Саквук, керівник Пасторального відділу УКУ.