• Головна
  • Новини
  • У Львові молитимуться за християнську єдність і мир в Україні...

У Львові молитимуться за християнську єдність і мир в Україні

21.01.2015, 13:00
У Львові молитимуться за християнську єдність і мир в Україні - фото 1
18-25 січня відбуватиметься Всесвітній тиждень молитов за християнську єдність.

молитва.jpg22 січня о 17:00 в каплиці Стрітення Українського католицького університету (вул. Іл. Свєнціцького 17) в рамках Всесвітнього тижня молитов за християнську єдність відбудеться міжконфесійна молитва за християнську єдність і мир в Україні, а також різдвяний вертеп, приготований студентами УКУ.

18-25 січня відбуватиметься Всесвітній тиждень молитов за християнську єдність.

Як стверджують організатори: «Проводячи нашу молитву, ми, українські християни, хочемо стати активними учасниками цієї масштабної ініціативи. У ці дні кожен повинен в особливий спосіб відчути потребу примирення і зцілення ран поділу між християнами, а також просити в Господа дару порозуміння та єдності Церков».

22 січня в Україні відзначають свято Соборності. В цей нелегкий час воєнного лихоліття потреба єднання і співпраці стає першочерговим завданням для кожного українця. Спільною молитвою організатори закликають згадати з вдячністю тих, хто відстоює нашу свободу, а також попросити Всемилостивого Отця про мир та єднання українського народу.

Учасники молитовного заходу зможуть також побачити різдвяне дійство у сучасній інтерпретації молодого і творчого колективу студентів УКУ. Студенти зі своїм вертепом вже побували у різних куточках України (Краматорськ, Харків, Київ та ін.).

В програмі передбачені зустрічі, спілкування, коляда та частування. Про це повідомляє Інститут екуменічних студій.