• Головна
  • Новини
  • УКУ запрошує молодь на літню школу для ознайомлення зі вченням А.Шептицького про державне будівництво...

УКУ запрошує молодь на літню школу для ознайомлення зі вченням А.Шептицького про державне будівництво

25.04.2014, 11:23
УКУ запрошує молодь на літню школу для ознайомлення зі вченням А.Шептицького про державне будівництво - фото 1
Релігійно-конфесійна приналежність кандидатів значення не має.

szeptycki.jpgІнститут релігії і суспільства Українського католицького університету з 22 до 29 червня 2014 р. проводить літню школу 2014 р. «Соціальна думка Митрополита Андрея Шептицького: міжнаціональні стосунки та державне будівництво». Термін подання заявок – до 10 травня 2014 р.

Мета школи – глибше ознайомити учасників з духовним спадком та діяльністю Митрополита Андрея та розвинути їхнє вміння жити згідно з християнськими цінностями у суспільному житті. Головний акцент цьогорічної школи буде поставлено на побудові суспільства на засадах християнської моралі й цінностей у історичному і сучасному контексті.

До участі у школі запрошуються студенти старших курсів (3-5 рік навчання) гуманітарних факультетів, аспіранти, молоді науковці, мирянські та політичні активісти, а також всі ті, хто бажає поглибити знання християнського суспільного вчення.

Релігійно-конфесійна приналежність кандидатів значення не має.

За словами організаторів, завдання школи – показати актуальність соціального вчення Церкви та випрацювати постійно діючий інтенсивний літній курс, який вивчатиме суспільну думку Митрополита Андрея.

Під час лекційних зустрічей будуть підняті питання історичного контексту та богословського виміру суспільного вчення; суспільно-політичної етики Митрополита Андрея і актуальності його вчення; прояву суспільної думки Митрополита, як розгортання мережі порятунку євреїв у час Другої світової війни.

На літній школі читатимуть курси історик Ярослав Грицак, культуролог Тарас Возняк, історик церкви Олег Турій, політолог і громадський діяч Мирослав Маринович. Запрошені духовні особи, богослови.

Щодня, учасники відвідуватимуть: два-три заняття з історії, культурології, вчення Митрополита Андрея. Заняття проводитимуться в різних форматах: лекції, семінари, дискусії, показ і обговорення художніх та документальних фільмів.

Програма передбачає також гостьові лекції, дискусії, перегляди фільмів й екскурсії у Львові та місцях, пов’язаних з життям Митрополита Андрея.