• Головна
  • Новини
  • Анонс: за круглим столом говоритимуть про громадянську відповідальність християн в умовах Майдану (оновлено)...

Анонс: за круглим столом говоритимуть про громадянську відповідальність християн в умовах Майдану (оновлено)

16.01.2014, 12:30

Круглий стіл під назвою «Майдан та Церква: місія та громадська відповідальність християнина» відбудеться 17 січня в Києві. Зустріч прикликана ініціювати відкрите публічне обговорення останніх подій в Україні та дати їм оцінку з боку представників різних протестантських церков та місій.

Круглий стіл під назвою «Майдан та Церква: місія та громадська відповідальність християнина» відбудеться 17 січня в Києві. Зустріч прикликана ініціювати відкрите публічне обговорення останніх подій в Україні та дати їм оцінку з боку представників різних протестантських церков та місій. Круглий стіл органзовує ВГО Співдружність Студентів Християн (ССХ) України, а партнерами виступлять асоціація «Духовне відродження» та проект MaydanPrayer.org

«Ми надіємося, щоб ця зустріч збере протестантських лідерів, яким не байдуже те, що відбувається зараз в країні. Одним з важливих пріоритетів для ССХ України завжди було зрощення лідерів, які живуть своє життя, будучи глибоко вкоріненими у Христі і через власний приклад змінюють суспільство навколо себе: в бізнесі, в політиці та громадському секторі. Тому, надіємося, цей круглий стіл допоможе всім нам розібратися, як через такі події, як Майдан, християни можуть впливати на ситуацію в Україні», — говорить Денис Горєньков, виконавчий директор ССХ Україна.

Круглий стіл пройде у форматі експертної дискусії, коли запрошені експерти будуть ділитися своїм баченням ситуації, дискутувати, а також відповідати на питання модератора та глядачів із залу.

«Сьогодні важливо для кожного християнина задаватися питанням: “А якою має бути моя реакція на Майдан?” В першу чергу, як послідовника Ісуса Христа, а в другу чергу, як громадянина цієї держави. З досвіду розмов з людьми на Майдані, я зрозумів, що з цим у більшості християн колосальні проблеми!», — прокоментував значення круглого столу Олег Магдич, пастор євангельської церкви та співорганізатор проекту «Міжконфесійний молитовний намет» (www.maydanprayer.org)

Для обговорення на круглому столі зокрема пропонуються наступні питання:

- чи може Церква залишатися осторонь від проблем суспільства в періоди соціальних потрясінь?

- в яких формах може виражатися позиція та участь Церкви?

- в чому полягає християнська відповідальність за майбутнє народу?

- як можна оцінити, те що відбувається на Майдані з позиції Церкви?

- як, в цій ситуації, співвідносяться між собою біблійний поклик християнина до місії та його громадянська відповідальність?

Учасниками круглого столу виступлять пастори церков, професори семінарій, науковці та активісти християнських ініціатив на Майдані. Зокрема, до дискусії приєднається пастор німецької лютеранської церкви святої Катерини в Києві Ральф Хаска, який відомий своєю активною участю в подіях Майдану.

В якості слухачів запрошуються: священнослужителі, лідери церковних служінь, керівники християнських організацій та союзів, журналісти, теологи, викладачі, студенти семінарій.

Круглий стіл розпочнеться 17 січня, в пятницю, о 19:00 в приміщенні «Галереї мистецтв», вул. Іллінська 9. Вхід вільний. Запрошуються всі бажаючі.