• Головна
  • Новини
  • У Києві відкриється виставка християнської творчості «Лабіринти сакрального»...

У Києві відкриється виставка християнської творчості «Лабіринти сакрального»

04.11.2013, 11:46
У Києві відкриється виставка християнської творчості «Лабіринти сакрального» - фото 1
У галереї АртПРИЧАЛ 6 листопада 2013 року о 19.00 в рамках програми конференції ART Improve 2013 стартує проект «Лабіринти сакрального».

проект «Лабіринти сакрального»У галереї АртПРИЧАЛ 6 листопада 2013 року о 19.00 в рамках програми конференції ART Improve 2013 стартує проект «Лабіринти сакрального». За словами організаторів, вперше в українському арт-просторі християнські ідеї будуть представлені в синтезованій єдності традиційних технік та експериментів, що дадуть можливість глядачам в сучасній подачі відчути актуальність сакральної (духовної, небесної) тематики, до якої сьогодні звертаються митці з усього світу.

Разом із визнаними митцями – Олексієм Андом, Леонідом Бернатом, Сергієм Марусом, Андрієм Коваленко – свої роботи представлять і молоді українські митці – Микола Кравець, Аліна Потемська, Аліса Темченко, Валерій Козуб та інші, для яких християнські ідеї – це не просто лейтмотив творчості, а й свідчення внутрішніх, духовних орієнтирів і переконань.

Проблеми пошуків божественних смислів у лабіринтах земного буття, осмислення мрій та сподівань, сенсу життя, будуть основним мотивом творчих експериментів у цьому проекті. Художники спробують по-новому представити традиційні символи християнства, створити інтерактивний простір, який новою мовою занурить нас у власні пошуки.

Інсталяції, відео-проекції, скульптура, графіка, живопис покликані показати, що сучасна мова мистецтва та її візуальні прийми можуть гармонійно презентувати християнські ідеї та створювати синтез із більш традиційними, але індивідуально-новаторськими, художніми творами.

Виставка буде для всіх бажаючих, вхід безкоштовний. Адреса: Київ, вул. Набережно-Хрещатицька (напроти №31), причал №2, під новим Гаванським мостом.

проект «Лабіринти сакрального»