• Головна
  • Теми
  • Анонс: «Ткума» представить на Форумі видавців дослідження про Світову війну, Голодомор і Бабин яр...

Анонс: «Ткума» представить на Форумі видавців дослідження про Світову війну, Голодомор і Бабин яр

09.09.2013, 18:11
Анонс: «Ткума» представить на Форумі видавців дослідження про Світову війну, Голодомор і Бабин яр - фото 1

Серед публікацій, що вийшли в Інституті «Ткума» останнім часом – монографії Владислава Гриневича «Неприборкане різноголосся: Друга світова війна і суспільно-політичні настрої в Україні, 1939 – червень 1941», Юрія Шаповала «Торкнутись історії», збірки документів з історії Другої світової війни та Голокосту, матеріалів міжнародних конференцій «Ткуми», черговий випуск наукового журналу тощо.

З 12 по 15 вересня 2013 р. Український інститут вивчення Голокосту «Ткума» представить свої найновіші наукові та методичні видання на ХХ Міжнародному книжковому форумі «Форум видавців у Львові».

Серед публікацій, що вийшли в Інституті «Ткума» останнім часом – монографії Владислава Гриневича «Неприборкане різноголосся: Друга світова війна і суспільно-політичні настрої в Україні, 1939 – червень 1941», Юрія Шаповала «Торкнутись історії», збірки документів з історії Другої світової війни та Голокосту, матеріалів міжнародних конференцій «Ткуми», черговий випуск наукового журналу тощо.

«Неприборкане різноголосся: Друга світова війна і суспільно-політичні настрої в Україні, 1939 – червень 1941»Книга Владислава Гриневича «Неприборкане різноголосся: Друга світова війна і суспільно-політичні настрої в Україні, 1939 – червень 1941» вже стала науковою сенсацією, отримала високу оцінку від науковців Гарварду та Польської академії наук, канадських та українських університетів тощо. На величезному джерельному матеріалі автор спростовує розпропаговану радянську тезу про «морально-політичну єдність радянського народу напередодні Великої Вітчизняної війни», доводить, що Україна, переживши Голодомор, залишалася потенційно «слабкою ланкою» сталінської імперії. Книга, зокрема, містить унікальний матеріал про «національне питання» в радянській Україні та Червоній армії, опір сталінському терору та передумови Голокосту.

Автор створив оригінальну й водночас читабельну книгу, яка містить численні ілюстрації – від фото історичних подій до політичних карикатур та плакатів. Високому рівню змісту відповідає чудова поліграфічна якість видання.

Презентація відбудеться 13 вересня о 17:00, Актова зала Українського Католицького Університету, м. Львів, вул. І. Свєнціцького, 17

«Торкнутись історії»Книга Юрія Шаповала «Торкнутись історії» буде представлена публіці вперше. Це нова монографія ученого із міжнародним ім’ям, чиї праці незмінно знаходять високу оцінку і фахівців-істориків, і широкого кола читачів, що цікавляться вітчизняною історією та політикою.

Талановитий популяризатор історичних знань у своїй книзі торкається складних дискусійних питань трагедії Голодомору та Бабиного Яру, ролі євреїв в ГПУ / НКВД України та історії Української Повстанської Армії, сталінської доби та десталінізації історичної свідомості, здобутків та втрат незалежної України.

Щойно вийшовши з друку, робота Ю. Шаповала викликала чимало дискусій та суперечок. Книга відкриває нові обрії як для істориків, так і для широкого читацького загалу.

Поспілкуватися з автором та «доторкнутися до історії» можна буде на презентації, що відбудеться 14 вересня об 11:00, Актова зала Українського Католицького Університету, м. Львів, вул. І. Свєнціцького, 17.

Видання наукової та навчально-методичної літератури є одним із провідних напрямків роботи Українського інституту вивчення Голокосту «Ткума». Щорічно Інститут готує до публікації та випускає близько 15 книжних новинок. Асортимент видань «Ткуми» повсякчас збільшується.

Разом з тим, пріоритетною для Інституту є і буде залишатися література, що стане в нагоді вчителям історії та суспільних дисциплін. Підручники історії, створені І. Щупаком та іншими співробітниками Інституту, перемогли на Всеукраїнських державних конкурсах і видані тиражами в сотні тисяч примірників.

Книги Інституту «Ткума» будуть виставлені на стенді № 310 у Палаці Мистецтв (м. Львів, вул. Коперника, 17)

За додатковою інформацією звертайтесь: тел.: 095-934-62-41

e-mail: [email protected]