• Головна
  • Новини
  • Анонс: на Світовому конгресі українців дискутуватимуть про релігію в житті діаспори...

Анонс: на Світовому конгресі українців дискутуватимуть про релігію в житті діаспори

21.08.2013, 16:19
Анонс: на Світовому конгресі українців дискутуватимуть про релігію в житті діаспори - фото 1
На Десятому Світовому конгресі українців, який 22-24 серпня проходить у Львові, вже традиційно діятиме духовно-релігійна секція, яка цьогоріч носитиме назву «Церква як центр збереження та формування духовності українця за кордоном».

СКУ1.jpgНа Десятому Світовому конгресі українців, який 22-24 серпня проходить у Львові, вже традиційно діятиме духовно-релігійна секція, яка цьогоріч  носитиме назву «Церква як центр збереження та формування духовності українця за кордоном».

У рамках роботи цієї секції відбудеться кілька заходів. 23 серпня пройдуть два круглі столи: «Роль релігії і Церкви в процесах самоідентифікації діаспорних українців» і «Територіальні церковні спільноти, організації, події у збереженні духовності українців за кордоном» (відповідно 9.00-13.00 і 14.10-17.30).

24 серпня пройде третій круглий стіл «Церковне мистецтво, ЗМІ та громадська думка в діаспорі» (9.00–13.00) та під час нього презентація видань Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г. С. Сковороди НАН України, присвячених українській діаспорі.

Модератор круглих столів — Людмила Филипович, завідувач відділу історії релігії і  практичного релігієзнавства Інституту філософії ім. Г. Сковороди НАН України, д. філос. н., проф.

Заходи відбудуться в аудиторії 124 головного корпусу НУ «Львівська політехніка» (вул. С. Бандери, 12).

Львів 21 серпня перетворився на центр української діаспори – у місті розпочався ювілейний X Світовий конгрес українців (СКУ), який триватиме три дні і об’єднає довкола важливих питань представників світової української спільноти. До Львова уже прибуло 240 представників українських громад з 30 країн світу. 

Світовий конгрес українців (СКУ) є найвищою надбудовою українських організацій в діаспорі, яка репрезентує інтереси 20-мільйонної української діаспори. За словами президента СКУ Євгена Чолія, складові організації СКУ є в 33 країнах світу. Крім того, у конгресі підтримують зв’язки з українцями ще з 14 країн, які згуртовуються або вже мають організації і є в процесі входження до СКУ.

Цьогорічний конгрес проходить під гаслом слів Лесі Українки Contra spem spero. Як наголосив Євген Чолій, «цим ми хочемо дати відчути, що українська діаспора, попри всі негаразди, далі вірить у силу українського народу і сприятиме процесам євроінтеграції, демократизації та українізації України».